Innovatieve ideeën

U kunt met ons meedenken en praten over vernieuwing binnen het onderwijs. Op deze website geven wij u inzicht in de ingediende ideeën en tonen wij u aan welke innovatieve oplossingen wij werken. Wilt u een bijdrage leveren aan leuker of beter onderwijs? Dien dan uw idee voor vernieuwing in of reageer op een van de getoonde ideeën hieronder:

De ingediende innovatieve ideeen

Geplaatst op 02 februari 2015

Friendly Wi-Fi

In Frankrijk, Zwitserland en Israël is er een verbod op Wi-Fi op scholen. En de overheid in Duitsland adviseert zelfs om thuis geen draadloos netwerk te installeren. Aanleiding is dat de straling de gezondheid in gevaar zou kúnnen brengen.

Ingediend door: Sanne van de Ven

Lees verder

Geplaatst op 07 juli 2014

De virtuele school

Steeds meer komt het idee van les op afstand tussen de oren in het onderwijs. Voor studenten die moeilijk een les kunnen bijwonen is het een mooie oplossing, maar je blijft toch geisoleerd van de rest van de groep

Ingediend door: Onno Sidler

Lees verder

Geplaatst op 02 april 2014

3d Camera

Op nu.nl stond een artikel over slimme devices die bijvoorbeeld kunnen zien hoe geconcentreerd je bent door het gebruik van een 3D camera. Dit zou voor het onderwijs een mooi aanknopingspunt zijn.

Ingediend door: Robbert van der Pluijm

Lees verder

Geplaatst op 28 februari 2014

Interactieve prints in studiematerialen

Zolang nog niet elke leerling de beschikking heeft over een eigen device om te gebruiken in de lessen is het lastig al over te schakelen naar digitale leermiddelen. Interactieve prints zouden uitkomst kunnen bieden.

Ingediend door: Onno Sidler

Lees verder

Zelf een innovatief idee indienen

Heeft u een idee dat het onderwijs kan verbeteren? Of een uitdaging waar nog geen oplossing voor is? Geef hier uw idee aan ons door.


 

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Partners en Certificaties