IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

 
18 januari 2013

Kennis delen op 27ste saMBO-ICT conferentie

Donderdag 17 januari 2013 vond de 27ste saMBO-ICT conferentie bij het Nova College in Haarlem plaats. Tijdens deze conferentie lag de nadruk op ‘Cloud computing en Sociale media’. Ook IT-Workz was op deze dag aanwezig om haar kennis en expertise op dit gebied te delen. In samenwerking met ROC West-Brabant werden er twee presentaties verzorgd die aansloten bij het thema van de dag.

Online rekenplatform als aanvulling op lesboek

Loes Brouwers, docent rekenen bij Prinsentuin College, verzorgde een presentatie over het online rekenplatform Stimmit.nl. Deze online community is door ROC West-Brabant en IT-Workz ontwikkeld om de rekenvaardigheden van leerlingen uit het VO en MBO te verbeteren. Tijdens de presentatie vertelde Loes over de inzetbaarheid van het platform in haar lessen en demonstreerde zij het platform.

Educatieve applicaties uit de Cloud

Peter Stadhouders, kwartiermaker Ecocampus bij ROC West-Brabant, gaf op de conferentie een presentatie over hoe ze bij de Ecocampus werken met applicaties uit de Cloud. Niet alleen het proces over de invoering van DigiCampuz kwam aan bod, maar ook de toepasbaarheid ervan in de praktijk. Hoe werkt het nu om met applicaties uit de Cloud te werken en wat komt daar allemaal bij kijken?

De presentatie van deze sessie zal binnenkort op de website van saMBO-ICT gepubliceerd worden.

Interesse

Bent u benieuwd hoe u een van bovengenoemde onderwerpen in uw onderwijs kunt implementeren? Neem dan contact met ons op via info@it-workz.nl of via 088 – 489 6700.

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties