IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

 
08 oktober 2012

BoekTweePuntNul

De tweede editie van boektweepuntnul is gepresenteerd. Maar liefst 6 medewerkers van IT-Workz hebben als auteur bijgedragen aan dit boek dat vol staat met handige apps en social media-toepassingen.

Op 6 oktober is in het Centrum voor Beeld en Geluid de tweede editie van Boektweepuntnul gepresenteerd. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zijn de laatste trends besproken en vond onder leiding van Willem Karssenberg een Trendwatchersbattle plaats tussen Vincent Evers en Remco Bron over 10 actuele stellingen.

Web 2.0, Social Media en webtools

BoekTweePuntNul  is een publicatie (boek + app) waarin lezers, kort maar helder, geïnformeerd worden over 200 Social Media applicaties, webtools en web 2.0 toepassingen. Op basis van co-creatie en crowdsourcing werkten 200 expert-auteurs mee aan dit project. Hieronder de 6 experts die vanuit vanuit IT-Workz een bijdrage hebben geleverd en de door hen beschreven tools.

Layar - Yvette van den Bersselaar
Layar is een mobiele applicatie waarmee je virtuele applicaties aan beelden kunt toevoegen. Kijk hier voor een Layar stappenplan om uw onderwijs aantrekkelijker te maken. Repudo - Sanne van de Ven Repudo is een app waarmee je digitale objecten in een echte wereld kunt droppen en oppakken.

TagMyDoc - Peter Maijers
TagMyDoc is een eenvoudig tooltje waarmee je documenten kunt voorzien van een QR-tag om ze vervolgens in de cloud te plaatsen. Anderen kunnen het document eenvoudig ophalen door de getoonde code te scannen. Kijk hier voor een Nederlandstalige handleiding van TagMyDoc.

Tinychat - Hannelore Engels
Tinychat is een gratis internetdienst die ervoor zorgt dat je op een simpele wijze een videochatruimte kunt opzetten of je eigen video-conferentie kunt houden.
Toodledo – Marty van Vessem Toodledo is een online omgeving waarmee je eenvoudig taken en projecten kunt beheren.

Twakas – Onno sidler
Twakas is een tool waarmee je eenvoudig mobiele websites kunt ontwikkelen die je vanuit Twakas kunt publiceren als QR-code.

Kennis delen

Omdat onze medewerkers niet alleen veel kennis hebben maar hun kennis ook graag delen, hebben ze met veel plezier meegewerkt aan deze publicatie. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies over de inzet van social media en andere tools binnen het onderwijs? Neem dan contact met ons op via 088 - 489 6700 of bekijk ons trainingsaanbod. Kijk voor meer informatie over de publicatie of om te bestellen op www.boektweepuntnul.nl.

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties