IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

DigiCampuz bij ROC Rivor 
21 februari 2013

Educatieve applicaties in de cloud

Deze week kondigen ROC Rivor en IT-Workz een samenwerking aan om stappen te zetten naar tijd- en plaatsonafhankelijk leren. Alle deelnemers van het ROC kunnen door de clouddienst ‘DigiCampuz’ gebruik maken van hun educatieve applicaties in de cloud, waardoor zij altijd en overal kunnen leren. ROC Rivor is de eerste MBO-onderwijsinstelling in Nederland die gebruik maakt van de nieuwe clouddienst ‘DigiCampuz’ van IT-Workz.

ROC Rivor zocht een slimme oplossing om betrouwbare ICT-diensten voor het onderwijs te combineren met de nieuwste clouddiensten. Momenteel worden applicaties lokaal op de desktops en laptops aangeboden aan onze deelnemers. Bovendien kunnen deelnemers niet met eigen devices gebruik maken van educatieve applicaties.IT-Workzheeft geholpen met het vraagstuk hoe ROC Rivor als onderwijsinstelling een balans kan vinden tussen betrouwbare, bewezen diensten en de wens om altijd en overal te kunnen leren via het internet.

Met het DigiCampuz-concept biedt IT-Workz educatieve applicaties aan in de cloud. Onderwijsinstellingen kunnen eenvoudig aansluiten op deze omgeving en de deelnemers toegang geven tot een remote desktop waarin educatieve applicaties kunnen worden opgestart. Hierdoor krijgen alle deelnemers de beschikking  over een werkomgeving waar ze beschikking hebben over alle benodigde educatieve applicaties afgestemd op studierichting en/of leerjaar. Omdat deze omgeving ter beschikking wordt gesteld vanuit de cloud, hebben leerlingen op ieder gewenst moment -zowel op school als thuis- toegang tot deze omgeving.

IT-Workz verzorgt de gehele infrastructuur (servers en data), het onderhoud en maakt de koppeling met het deelnemervolgsysteem KRD van ROC Rivor. Door deze koppeling kan de school zelf applicaties toewijzen per studie, jaar en richting. Het partnership tussen IT-Workz en HP, maakt de gehele operationele cloudomgeving mogelijk. HP zorgt voor de invulling van alle apparatuur voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van storage.

Alle standaard gebruikte browsers worden ondersteund, waardoor deelnemers device-onafhankelijk beschikking hebben over hun educatieve applicaties. Hierdoor is geen eigen hardware en beheer meer nodig. Doordat er gewerkt wordt met Office 2013 is het zelfs mogelijk om de swipe technologie van tablets te ondersteunen. Swipen wordt ondersteund in het menu waar de applicaties worden aangeboden.

Benieuwd naar de demo-omgeving?

Wilt u zien hoe het DigiCampuz-concept werkt? Vraag dan een demo aan via ons contactformulier.

Geef hier uw reactie

4 reacties
Partners en Certificaties