IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

 
12 oktober 2012

Gamend 'de wereld redden'

IT-Workz omarmt als ICT -expert en onderwijsvernieuwer de grote mogelijkheden voor serious gaming binnen het onderwijs. Op de Dag van de Duurzaamheid 2012 liet IT-Workz samen met Butch and Sundance Media deze mogelijkheden zien met het spel Uganda, uit de gamereeks On The Ground Reporter.

Masterclass aan studenten

Op het Prinsentuin College in Breda werd tijdens de Dag van de Duurzaamheid tweemaal de masterclass Gamend de wereld redden aangeboden. Het doel van de masterclass was om studenten op een innovatieve manier bewust te maken van duurzaamheids- en ontwikkelingsvraagstukken. In de game word je als reporter in Oeganda geconfronteerd met de hongersnood die daar al jaren heerst en bewust gemaakt van de problematiek die daarbij hoort, zoals klimaatverandering, landroof en intensieve landbouw. De sessie kenmerkte zich door veel interactie met studenten op het gebied van duurzaamheid; offline tijdens brainstormsessies en online middels het spelen van de game.

Namens IT-Workz en Butch and Sundance Media begeleidde respectievelijk Robbert van der Pluijm (consultant Digitale Didactiek) en Sanne Lusink (e-Cowboy) de studenten tijdens het vergaren en toepassen van kennis over de voedselcrisis.

Op de vraag hoe de studenten de masterclass vonden reageerde een tweedejaars student heel herkenbaar: 'Het was leuk... deze game werkt niet zoals een boek van het begin tot het eind.. hier moet je op zoek naar informatie!'

On The Ground Reporter

De spellen van OTGR richten zich op de eindtermen van Burgerschap in het middelbaar beroepsonderwijs. Ook op het voortgezet onderwijs worden de spellen tijdens de lessen maatschappijleer gespeeld om thema's zoals oorlog, jongeren en de voedselcrisis te behandelen. Zelf aan de slag met het spel Uganda kan hier: http://3dreporter.nl/.

Meer informatie
 
Wilt u meer informatie over de reeks serious games On The Ground Reporter? Of wilt u graag een persoonlijke demonstratie van deze game of andere serious games uit het aanbod? Neem dan contact met Robbert van der Pluijm, consultant Digitale Didactiek via r.vanderpluijm@it-workz.nl of bel met IT-Workz via 088 489 6700.

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties