IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

IID 2012 
21 december 2012

Inspireren, innoveren en doen! 2012 groot succes

Op donderdag 13 december vond de praktijkmiddag ‘Inspireren, innoveren en doen!’ 2012 plaats. Ruim honderd professionals uit het onderwijs waren naar Etten-Leur gekomen om verschillende innovatieve oplossingen aan de hand van praktijkvoorbeelden te bekijken.

Inspireren, innoveren en doen! stond in het teken van ervaring delen en kennis opdoen! Dat werd door de aanwezigen dan ook volop gedaan. Het begon met de eerste spreker Michael van Wetering (Manager Innovatie bij Kennisnet) met een verhaal over een persoonlijke leeromgeving en de relatie met Bring Your Own Device. De vragenronde na afloop van zijn verhaal zorgde voor een interessante interactie.

Eduard Beck (Onderwijs Manager bij Microsoft) nam de zaal vervolgens mee naar de toekomst voor onderwijs en ICT met opmerkingen als ‘Loslaten.. dat is het moeilijkste wat er is!’ en ‘Je gaat niet naar je werk, je bent aan het werk.’. De middag werd afgesloten met een informatiemarkt waar verschillende vraagstukken van mensen uit het onderwijs werden toegelicht.

Winnaar!

Adri de Gans (sectordirecteur vmbo) van Het Goese Lyceum won de prijsvraag ‘Voor welk onderwijsvraagstuk wilt u in 2014 een oplossing hebben?’. Met zijn uitgebreide antwoord dat hij uiteindelijk samenvatte in de vraag "Hoe kan ik als schoolleider verantwoorde keuzes maken tussen en door al die digitale professionals aangedragen oplossingen zodat ik in 2015 en ICT omgeving heb die doet wat we willen en nog betaalbaar is ook!" won hij een professionele filmdag voor zijn school! IT-Workz gaat met de ingezonden antwoorden in 2013 aan de slag.

Compilatievideo

Tijdens de praktijkmiddag is er gefilmd door mediabedrijf BriljantNet. Bekijk hier de compilatiefilm en krijg een impressie van het evenement:


Binnenkort verschijnen hier ook twee uitgebreide video's van het evenement. In deze twee video's komen de verhalen van de sprekers Michael van Wetering en Eduard Beck.

Tweets

Verschillende gasten waren tijdens de praktijkmiddag actief op onder andere Twitter. Hierdoor was iedereen die niet bij het evenement aanwezig kon zijn toch in staat om iets van het evenement mee te krijgen. Benieuwd naar wat er gezegd is? Klik dan op de volgende link en lees de berichtjes na:

Tweets Inspireren, innoveren en doen!

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties