IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

 
08 oktober 2012

Kennis delen met leerlingen Florijn College

Leerlingen MBO International Groothandel van het Florijn College in Breda zijn op dit moment op stage. Op donderdag 4 oktober hadden zij een terugkomdag, waarbij IT-Workz vier workshops met als thema ‘Social Media & Marketing’ verzorgde.

Kennismaken met social media

Wat is social media en welke soorten zijn er dan eigenlijk? Hoeveel tijd ben je op een dag online? Welke platformen gebruik je wel, of juist liever niet?  Met behulp van het ‘oud- Hollandse’ social media pittenzakken spel behandelde Hannelore Engels, consultant Digitale Didactiek bij IT-Workz, een aantal prikkelende stellingen, en  bracht daarna de discussie op gang over wat de meerwaarde van social media is voor bedrijven. Aan de hand van enkele praktische  casussen, zoals van Old Spice en Vodafone, kregen de studenten inzicht in de positieve invloed die social media op bijvoorbeeld brandmarketing en klantenservice kunnen hebben.

Praktijkvoorbeeld

Het tweede deel van de sessie stond in het teken van online marketing in de praktijk. Marieke Schluter, medewerker Marketing, Communicatie & PR bij IT-Workz, vertelde over welke stappen IT-Workz zelf concreet  neemt om social media binnen de organisatie in te voeren.  De studenten waren ook zeer benieuwd welke praktische dagelijkse werkzaamheden bij online communicatie komen kijken. Sommigen hadden namelijk de vraag vanuit het stage bedrijf gekregen om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van social media. Vragen die daarbij naar voren kwamen waren onder andere ‘Hoe pak je online communicatie aan?’,  ‘Wat zijn de stappen die je daarvoor moet maken?’ en ‘Hoe voer je het dan daadwerkelijk uit?’. 

Benieuwd?

Bent u benieuwd wat voor workshops er voor uw school mogelijk zijn? Bent u ook op zoek naar een interessante invulling van bijvoorbeeld een terugkomdag voor studenten of een studiemiddag voor docenten? Kijk dan op www.it-workzacademy.nl voor het aanbod of neem contact op met IT-Workz voor een op maat workshop door te mailen naar info@it-workz.nl of te bellen naar 088 – 489 6700.

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties