IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

 
23 augustus 2012

Samenwerken voor het onderwijs

Vernieuwende ICT-toepassingen worden bedacht en toegepast om onderwijsprocessen efficiënter in te richten. Maar hoe kun je deze nu het beste inzetten? Wat zijn de do’s en don’ts voor docenten?

IT-Workz lanceerde vorig jaar de IT-Workz Academy. Hiermee werd het mogelijk om de kennis en expertise binnen de organisatie omtrent de verschillende ICT vernieuwingen en praktische toepasbaarheid hiervan te delen met docenten van VO- en MBO-instellingen. De praktijkgerichte trainingen op het gebied van onderwijs en ICT worden gegeven door ervaren trainers met ieder een eigen expertise. Omdat de trainers dicht bij het onderwijs staan, kunnen zij de behoefte die er speelt bij docenten goed peilen en vertalen naar praktisch gerichte trainingen. Hierbij is de focus altijd gericht op het optimaal inzetten van ICT-toepassingen in het onderwijs.

Trends in aanbod Nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs volgen elkaar in snel tempo op. Om overzicht te houden in dit woud van toepassingen, heeft IT-Workz de belangrijkste trends in het cursusaanbod van de IT-Workz Academy verwerkt:

The Flipped Classroom

Flipping the Classroom betekent ‘Omdraaien van de les’. Dit nieuwe onderwijsconcept maakt het mogelijk om klassikale uitleg in de vorm van bijvoorbeeld video aan te bieden, waardoor leerlingen thuis de theoretische stof kunnen bekijken. Hierdoor heeft u in de les meer tijd om te discussiëren met uw leerlingen, leerlingen opdrachten (in groepjes) te laten uitvoeren, een verdiepingsslag te maken in de stof en om uw leerlingen meer persoonlijke begeleiding te bieden.

Mediawijsheid in het onderwijs

In de huidige informatiemaatschappij is informatie veelal direct beschikbaar. Nieuws en informatie vinden is vrij eenvoudig . Maar hoe kun je deze informatie goed filteren en beoordelen? Welke bronnen zijn betrouwbaar? Wat is waar te vinden op internet?

Augmented Reality

Augmented Reality betekent letterlijk “vergrote realiteit”. Bij het gebruik van Augmented Reality smelten de fysieke en de virtuele wereld als het ware samen. Het beeld van de fysieke wereld wordt verrijkt met virtuele kennis en data. Daarmee ontstaan totaal nieuwe mogelijkheden. Ook voor het onderwijs!

Uiteraard worden er naast de nieuwe ontwikkelingen ook trainingen gegeven op het gebied van Elektronische Leeromgevingen en Digitale Schoolborden. Bent u benieuwd op welk gebied de IT-Workz Academy u nog meer kan helpen? Ga dan naar http://www.it-workzacademy.nl/ voor het gehele aanbod.

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties