IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

 
13 maart 2013

Stimmit.nl officieel

De afgelopen maanden is door verschillende docenten, projectleiders en technici hard gewerkt aan het online rekenplatform Stimmit.nl. In maart 2013 is het platform dan ook officieel de lucht ingegaan.

ROC West-Brabant en IT-Workz werkten hard aan de ontwikkeling van een community om leerlingen en docenten lesmateriaal eenvoudig, snel en vooral online te kunnen laten delen. Uiteindelijk werd Stimmit gerealiseerd en hebben rekendocenten een nieuwe methode om interactieve en rijke content aan te bieden, animaties en video’s in de les te betrekken en uitdagingen te creëren met behulp van challenges. Door de koppeling met sociale media als Facebook worden leerlingen getriggerd iets met het platform te doen en groeit het enthousiasme door de verschillende uitdagingen die het platform biedt.

Inmiddels zijn verschillende onderwijsinstellingen met de online-omgeving aan de slag gegaan en wordt er enthousiast op gereageerd. Docenten zetten het platform niet alleen tijdens de les in, maar laten leerlingen ook voor en na de les rekenvideo’s en animaties bekijken. Hierdoor wordt snel de koppeling gemaakt met het concept Flipping the Classroom, doordat docenten begaafde leerlingen door kunnen laten gaan of juist leerlingen met meer moeite extra hulp kunnen bieden.

Stimmit.nl biedt content op maat. Leerlingen kunnen oefeningen zoeken op branche, opleiding of rekendomein. Daarnaast kunnen zij zelf makkelijk content of een uitdaging toevoegen. Benieuwd naar het platform? Neem dan snel een kijkje op www.stimmit.nl.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over het online rekenplatform, hulp bij de inzet van de community in uw onderwijs of samen met IT-Workz kijken naar meer mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact op via info@it-workz.nl of 088 – 489 6700.

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties