IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

 
02 april 2013

Geslaagd ‘Innovatie Gamestorm Event’

Donderdag 28 maart 2013 vond het eerste ‘Innovatie Gamestorm Event’ plaats op het hoofdkantoor van Cisco in Amsterdam. Ruim twintig personen uit het onderwijs en het bedrijfsleven waren aanwezig om creatief te brainstormen over de knelpunten in het onderwijs met als doel tot innovatieve oplossingen te komen.

De visie van IT-Workz is dat vernieuwingen en innovatieve oplossingen in samenwerking met onderwijsorganisaties en bedrijven bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd moeten worden. Om die reden organiseert IT-Workz vanaf dit jaar brainstormsessies om met elkaar onderwijsvraagstukken onder de loep te nemen. Aan de hand van deze vraagstukken wordt gebrainstormd over mogelijke innovaties die oplossing kunnen bieden.

De brainstorm
De eerste brainstormsessie werd in samenwerking met Cisco georganiseerd. De telecommunicatie middelen in het hoofdkantoor van Cisco maakte het programma interactief en modern. Deelnemers ontdekte de mogelijkheden van de nieuwe technieken doordat de organisatie deze in het programma hadden verweven om deelnemers te laten ervaren wat deze technieken kunnen betekenen voor het onderwijs.

Na een indrukwekkende kick-off volgden de deelnemers onder het motto ‘Practice what you preach’ een les van een docent op afstand, om te ervaren hoe deze manier van lesgeven werkt. Vervolgens gingen ze aan de slag met de gamestorm methodiek om met een gamification element effectief te brainstormen over problemen die er binnen het onderwijs zijn. De volgende stap die de deelnemers maakte was een deelname aan een video speeddate om samen tot innovatie ideeën te komen. De dag werd afgesloten met presentaties van de ideeën die waren ontstaan.

En nu

Om in contact te blijven met de behoeften uit het onderwijs zullen in de toekomst nog meer innovatiesessies worden georganiseerd. Ook is naar aanleiding van de eerste dag een toegankelijk platform gemaakt om contact met elkaar te kunnen onderhouden. Een aparte LinkedIn discussiegroep is ingericht waar iedereen met affiniteit met onderwijs, ICT en innovatie aan deel kan nemen. Neem dus gerust een kijkje in de groep:

‘Innovatie brainstormsessies’

iBook

Naar aanleiding van de inspirerende dag is een iBook gemaakt waarmee u een impressie van de dag krijgt. Benieuwd naar het iBook? Download het via onderstaande link:

'iBook brainstormsessie'

Compilatiefilm
Om een impressie van de brainstormdag te krijgen is een compilatiefilm gemaakt. Bekijk de film hier:

Foto's

              Geef hier uw reactie

              0 reacties
              Er zijn nog geen reacties geplaatst.
              Partners en Certificaties