IT-Workz volgt de ontwikkelingen binnen het onderwijs en op het gebied van ICT op de voet.

Samsam Congres Foto 
23 april 2013

Veel belangstelling voor DigiCampuz op SamSam 2013

Op het onderwijs en ICT congres SamSam dat op 23 april plaatsvond, presenteerde Monique Mulders, hoofd ICT van ROC Rivor samen met IT-Workz de nieuwe oplossing DigiCampuz. Deze dienst maakt het mogelijk educatieve applicaties in de cloud aan te bieden. De presentatie werd zeer goed bezocht en met belangstelling gevolgd.

Hoe zorgen we ervoor dat leerlingen altijd en overal kunnen beschikken over de educatieve toepassingen die zij nodig hebben voor hun opleiding? En hoe combineer je betrouwbare ICT-diensten met clouddiensten? De oplossing: DigiCampuz. Onderwijsorganisatie kunnen eenvoudig aansluiten op deze omgeving en leerlingen toegang geven tot een remote desktop waarin vrijwel alle educatieve applicaties kunnen worden opgestart.

Hoe werkt DigiCampuz?                                                                                                                                   Voor iedere leerling wordt in de cloud een gepersonaliseerde leeromgeving ingericht. Deze omgeving wordt aan de hand van de verschillende systemen van de school gevuld met educatieve applicaties die zij voor de opleiding nodig hebben. Deze omgeving kunnen leerlingen vervolgens vanaf elke gewenste locatie benaderen. Alle standaard browsers worden ondersteund, waardoor leerlingen apparaatonafhankelijk beschikking hebben over hun educatieve applicaties. Hierdoor is geen eigen hardware en beheer meer nodig. Als er gewerkt wordt met Office 2013 is het mogelijk om de swipe-technologie van tablets te ondersteunen. Swipen wordt ondersteund in het menu waar de applicaties worden aangeboden.

De voordelen van DigiCampuz:

Voor het management

 • Geen investeringskosten in hardware en personeel;
 • Minder ‘standaard desktops’ door het gebruik van eigen devices, waardoor kosten gereduceerd kunnen worden;
 • Geen discussie met vakgroepen over het saneren van software. Alle gewenste software en versies worden aangeboden. De vakgroep kan zelf bepalen welke applicaties worden aangeboden;
 • Betere managementinformatie door heldere rapportages omtrent applicatiegebruik en bijbehorende licentiekosten.

 Voor het systeembeheer

 • Geen problemen over welke applicatie in welk lokaal kan/moet draaien.
 • Een werkplek heeft alleen toegang tot internet nodig. Vanuit de cloud worden de verschillende educatieve applicaties aangeboden;
 • Single Sign On (SSO): eenmalig inloggen volstaat voor toegang tot alle benodigde applicaties;
 • Optimale beveiliging, geen virusrisico’s.

Voor de docent

 • Flexibel aanbod van software;
 • Faciliteert het concept van ‘Flipping the Classroom’: docenten kunnen thuis gebruik maken van educatieve applicaties ter voorbereiding van hun lessen;
 • Via de Microsoft Live-tegels kunnen benodigde websites, digitale content en ELO’s worden benaderd.

Voor de leerling

 • Een leerling kan op ieder gewenst moment toegang krijgen tot applicaties en content die benodigd zijn voor zijn/haar opleiding;
 • Gemakkelijk online samenwerken met klasgenoten en docenten.

In 2012 is een eerste versie van het DigiCampuz-concept uitgerold voor alle leerlingen en medewerkers van ROC West-Brabant en het Graaf Engelbrecht College. In 2013 is een geoptimaliseerde versie van het DigiCampuz-concept ontwikkeld. ROC Rivor is de eerste school die van deze versie gebruikt maakt.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van DigiCampuz? Neem dan contact met ons op via: T 088 489 67 00, E info@it-workz.nl

Geef hier uw reactie

0 reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Partners en Certificaties