Over IT-Workz

PERSBERICHT - IT-Workz, SLBdiensten en Slim.nl gaan samen verder

Bundeling van krachten zorgt voor slimmere en betaalbare ICT in het onderwijs

 

IT-Workz, SLBdiensten en Slim.nl werkten al op diverse vlakken samen in het onderwijs, onder andere via MBOwebshop.nl, de leermiddelenwinkel. IT-Workz gaat nu samen met SLBdiensten. Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke groep van ICT-bedrijven die leerlingen, studenten, docenten en onderwijsinstellingen in staat stelt nog beter in te springen op de groeiende vraag voor specialistische ICT met onderwijservaring.

 

De technologische mogelijkheden in het onderwijs nemen enorm toe en het verwachtingspatroon van de leerlingen is sterk veranderd. De digitale mogelijkheden worden echter nog beperkt benut. Voor onderwijsinstellingen is het niet eenvoudig om optimaal gebruik te maken van alle beschikbare digitale mogelijkheden. IT-Workz en SLBdiensten bundelen nu de krachten waardoor specialistische ICT-ervaring in het onderwijs -en de uitleg daarover- onder een dak wordt aangeboden. De gecombineerde ICT-ervaring kenmerkt zich daarbij door software-en dienstenlicenties, data-analyse, implementatie, onderhoud, support en ICT-innovatie. IT-Workz, SLBdiensten en Slim.nl zijn in het verleden ontstaan vanuit het onderwijs. Met dit onderwijs-DNA werken de organisaties dagelijks met scholen en studenten aan betere, slimmere en betaalbare inzet van ICT in het onderwijs. IT-Workz en SLBdiensten bedienen samen meer dan 900 onderwijsinstellingen met softwarelicenties, beheer, identity management en educational technology trainingen. Totaal bereiken IT-Workz, SLBdiensten en Slim.nl minstens 1 miljoen studenten en medewerkers.

 

Jeroen Borgsteede, directeur van SLBdiensten en Slim.nl: "Wij werken vanuit SLBdiensten voor het onderwijs in Nederland en zien veel onderwijsinstellingen een transitie richting cloud-IT maken. Tot nog toe hielpen wij ze met adequate licenties op high-end software (o.a. Microsoft) tegen speciale Nederlandse onderwijscondities en het trainen en ondersteunen van alle gebruikers. Met de kennis, expertise en collega’s van IT-Workz kunnen we een stap verder gaan en het onderwijs ook echt helpen op locatie en de potentie van alle ICT-technische mogelijkheden volop benutten”.

 

Jan Broeken, directeur van IT-Workz: "Voor IT-Workz biedt deze bundeling tal van kansen. De samenwerking op het vlak van leermiddelen wordt nu nog steviger en de ervaringen en grote netwerken van SLBdiensten bieden weer toegang en kennis waarmee IT-Workz zich verder kan ontwikkelen als de trusted ICT-advisor voor het onderwijs."

 

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur ROC West-Brabant: ”Vanaf 2007 heeft ROC West-Brabant de automatisering en het beheer daarvan geoutsourcet aan IT-Workz. Nu de technologische ontwikkelingen in het onderwijs zich intensiveren is met SLBdiensten een stevige partner gevonden voor de verzelfstandiging van IT-Workz, waardoor hun kennis en kunde breder toegankelijk wordt gemaakt voor het hele onderwijs in Nederland.”

 

Over SLBdiensten

SLBdiensten is in 1992 opgericht als intermediair tussen de software-branche en het onderwijs. SLBdiensten ontzorgt -en ondersteunt- het onderwijs, opdat het onderwijs meer ruimte en middelen heeft voor haar primaire taak: zorg dragen voor de brede ontwikkeling van leerlingen. SLBdiensten, Slim!nl, MBOWebshop, VOWebshop, zijn meerdere labels uit de groep. Voor meer informatie: http://www.slbdiensten.nl

Educational Technology Partner

Als strategische Educational Technology partner verzorgt IT-Workz elk aspect van automatisering en informatisering voor jouw onderwijsinstelling. Wij onderscheiden ons, omdat onze organisatie niet alleen de technologische ontwikkelingen met didactische mogelijkheden omarmt, maar deze ook toepast in het onderwijs en het leren.

Met onze oplossingen maken we het werk van onderwijsprofessionals makkelijker en effectiever, zonder de realiteit van de dagelijkse praktijk uit het oog te verliezen. Wij ondersteunen jouw organisatie bij visievorming, innovatie, implementatie en beheer. Onze ambitie is dat onze gezamenlijke inspanningen resulteren in beter onderwijs.

IT-Workz helpt bij:

  • Beheren en optimaliseren van de ICT-infrastructuur
  • Flexibel en effectief (samen)werken
  • Analyseren behoefte en adviseren van ICT-oplossingen
  • Kosten besparen
  • Volledige ontzorging van de ICT-dienst
  • Verdieping van het onderwijs

Certificeringen

IT-Workz werkt continu aan haar kwaliteit. Dit doen we onder andere door het behalen van certificeringen waardoor onze kennis en expertise op die gebieden nog groter wordt.

Als Microsoft Gold Certified Partner heeft IT-Workz een brede en diepgaande kennis van de technologie en een nauw samenwerkingsverband met Microsoft.

IT-Workz is trots om tot het Gold Certified Partnership Programma van Microsoft te horen. Dit programma is een kwaliteitsmerk en biedt een eenvoudig en transparant overzicht van wie haar meest ervaren partners zijn en voor welke specialiteit u beroep op hen kan doen. IT-Workz kan zich inmiddels scharen bij de top Gold Certified Partners in Nederland. Hiernaast heeft IT-Workz ook de certificeringen van Microsoft MCITP en diverse MCSA-certificeringen.

Als u op zoek bent naar vertrouwen, onovertroffen knowhow en een kwaliteitsoplossing op maat, dan kan IT-Workz u dat bieden. De visie en de technologie komt van Microsoft. IT-Workz zorg ervoor dat het realiteit wordt voor uw bedrijf.

Wij zij door Microsoft erkend als officiële trainingspartner op het gebied van onderwijs. Hiermee behoren we tot een select gezelschap van vier andere opleiders in Nederland. Dankzij de status van Microsoft Global Training partner zijn wij gecertificeerd om namens Microsoft training te geven.

 

Dit geeft ons de mogelijkheid om onze klanten nog beter te begeleiden bij adoptie- en implementatieprocessen rondom onder andere Office 365, Inzet van Minecraft for Education of thema's als de Imagine Academy en Hacking STEM.

 

Meer over IT-Workz als Microsoft in Education Global Training Partner is te vinden op:
https://www.microsoft.com/nl-nl/education/training-and-events/trainers/default.aspx

 


Cisco levert de hardware die in onze datacenters gebruikt wordt. In deze datacenters zorgen wij ervoor dat alle diensten maximaal beschikbaar zijn. Vanuit hier bedienen wij onze klanten met hun tienduizenden accounts. De meer dan zestig vestigingen van de klanten van IT-Workz kunnen zo veilig, snel en betrouwbaar de digitale snelweg op.

IT-Workz is Cisco Premier Partner, waardoor u ervan verzekerd bent dat wij over alle kennis en kunde beschikken om Cisco producten op de juiste wijze te implementeren en te ondersteunen. Hiernaast is IT-Workz gecertificeerd CCNA, CCDP en CCNP.

Sinds november 2015 is IT-Workz ISO/IEC 27001 gecertificeerd. De ISO/IEC 27001-certificering is dè norm voor informatiebeveiliging. Dit managementsysteem voor informatiebeveiliging wordt jaarlijks gecontroleerd door Auditors van de BSI Group. IT-Workz verplicht zich tot handhaving van deze informatiebeveiligingsmaatregelen en evalueert jaarlijks het effect ervan. Tevens draagt zij zorg voor goed onderhoud en optimale controle van alle systemen en protocollen.

IT-Workz voldoet sinds 2011 ook aan de norm voor kwaliteitsmanagementsystemen, de zgn. ISO 9001 normering. Daarmee toont zij aan als organisatie in staat te zijn om op consistente wijze producten en diensten te leveren welke voldoen aan de eisen van klanten en aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

IT-Workz is door New Day at Work gekozen als strategische partner in de uitrol en ontwikkeling van de digitale werkplek van de toekomst. Met Workspace 365 vereenvoudig en combineer je alle applicaties, informatie, intranetcomponenten en documentopslag in een digitale werkplek voor iedere onderwijsinstelling. Meer weten over onze digitale leer- en werkomgeving

 

IT-Workz heeft het Nationaal Keurmerk Mediawijsheid behaald en toont hiermee aan het belang van mediawijsheid te erkennen. De toekenning van dit keurmerk aan IT-Workz volgt uit het feit dat twee van onze medewerkers de certificering Nationaal MediaCoach behaald hebben. 

Om de certificering als Nationaal MediaCoach te behalen dient de officiële Nationale Opleiding MediaCoach succesvol afgerond te zijn. Daarnaast nemen de Mediacoaches deel aan een terugkomprogramma, waardoor dat de MediaCoach volledig up-to-date blijft met de nieuwste mediaontwikkelingen. Als Nationaal MediaCoach zetten zij de verbetering van mediawijsheid bij jeugd, ouders en professionele opvoeders op de agenda.

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma

Alle medewerkers van IT-Workz hebben een Lean Six Sigma yellow belt training gehad. Onze coördinatoren hebben een LSS orange belt certficering. Daarnaast beschikt IT-Workz over 9 gecertificeerde LSS green belts en één LSS black belt.

Slim inzetten van ICT in het onderwijs

Wij geloven sterk in de kracht van innovatie, dat technologie een positieve verandering in het onderwijs(proces) brengt.
Goed onderwijs is fundamenteel voor de ontwikkeling van leraren en leerlingen. Het onderwijs moet zich bezig kunnen houden met datgene wat echt belangrijk is: leerlingen in een optimale omgeving de beste resultaten te laten bereiken en klaar te stomen voor toekomstig werk.

Door onze kennis en expertise van het onderwijs zijn wij in staat de technologische ontwikkelingen te vertalen naar praktische toepassingen voor het onderwijs. 

 

 Bedrijfsfilm IT-Workz