Terug naar overzicht

Digi-POdium

Vraagstuk

Hoe zorgen we ervoor dat leerlingen altijd en overal op school en thuis de beschikking hebben over de applicaties/programma's die zij nodig hebben voor hun opleiding, zonder dat op iedere pc afzonderlijk elke applicatie geïnstalleerd moet worden?

Hoe combineer je betrouwbare ICT-diensten met clouddiensten?

Oplossing

Digi-POdium biedt een digitale werk- en leerplek. Het stelt onderwijsorganisaties uit het primair onderwijs in staat educatieve applicaties in de cloud aan te bieden. Hierdoor hebben zowel leerkrachten als leerlingen beschikking over een volledig ingerichte en gepersonaliseerde digitale werk- en leerplek die plaats- en apparaatonafhankelijk te bereiken is. Via de Microsoft live-tegels kunnen benodigde websites, digitale content en ELO’s eenvoudig en snel worden benaderd.

Rol IT-Workz

IT-Workz adviseert en begeleidt basisscholen bij de inzet van Digi-POdium. Wanneer een concreet plan voor uw school is uitgewerkt, verzorgt IT-Workz de implementatie van de digitale leer werk- en leerplekken. Na de invoering van het concept bieden gecertificeerde IT'ers ondersteuning voor optimaal gebruik.

Resultaat

Digi-POdium zorgt ervoor dat leren en werken overal mogelijk is. Leerlingen hebben altijd toegang tot dezelfde omgeving met de informatie en applicaties die zij nodig hebben. Daarnaast biedt de dienst met beheervrije werkplekken basisscholen een forse verlaging van de beheerlast.

Jan Broeken

In contact met de expert

Directeur

Jan Broeken

j.broeken@it-workz.nl

T 088 - 489 6700

Wilt u meer informatie aanvragen?
Klik dan hier

 

Tags

Digitale werkplek, Altijd en overal, Digitale leeromgeving, Digi-POdium, DigiCampuz, Online leren

Meer over deze oplossing!

Digitale leer- en werkplek voor het po

Voordelen van Digi-POdium

Leerlingen

 • Een leerling kan op ieder gewenst moment toegang krijgen tot applicaties en content die benodigd zijn voor zijn/haar leerjaar;
 • Altijd en overal leren op iedere laptop, tablet of vaste pc (BYOD);
 • Gemakkelijk online samenwerken met klasgenoten en leerkrachten.

Leerkrachten

 • Faciliteert het concept van ‘Flipping  the Classroom’: leerkrachten kunnen thuis gebruik maken van educatieve applicaties ter voorbereiding van hun lessen;
 • Via de Microsoft live-tegels kunnen benodigde websites, digitale content en ELO’s worden benaderd;
 • Flexibel aanbod van software.

Voordelen voor uw bedrijfsvoering

Management

 • Geen investeringskosten in hardware en personeel;
 • Minder standaard desktops door het gebruik van eigen devices;
 • Geen discussie over het saneren van software. Alle gewenste software en versies worden aangeboden en scholen kunnen zelf bepalen welke applicaties worden aangeboden;
 • Betere managementinformatie door heldere rapportages omtrent applicatiegebruik en bijbehorende licentiekosten.

Systeembeheer

 • Geen problemen over welke applicatie in welk lokaal kan/moet draaien. Een werkplek heeft alleen toegang tot internet nodig. Vanuit de cloud worden de verschillende educatieve applicaties aangeboden;
 • Single Sign On (SSO): eenmalig inloggen volstaat voor toegang tot alle benodigde applicaties;
 • Optimale beveiliging door bewezen software, geen virusrisico’s;
 • Beheer vindt eenvoudig en op afstand plaats.

 

Pilotscholen

Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen (SKOD) en IT-Workz zijn een samenwerking aangegaan en bouwden aan deze online leer- en werkomgeving specifiek voor het primair onderwijs.

SKOD is een middelgrote organisatie voor primair onderwijs in de gemeente Drimmelen en is de eerste instelling uit het primair onderwijs in Nederland die gebruik gaat maken van deze nieuwe cloudoplossing. De zes basisscholen die de stichting onder haar hoede heeft, zullen dit voorjaar met Digi-POdium werken.

Partners en Certificaties