Terug naar overzicht

Pay-Workz

Vraagstuk

Hoe kunnen we het (individueel) factureren van schoolkosten eenvoudiger en goedkoper maken?

Hoe kunnen we de (vrijwillige) ouderbijdrage online en automatisch laten betalen?

Hoe maken we het administratieve proces rondom facturatie van schoolkosten efficiënter?

Oplossing

Pay-Workz is de oplossing om leerlingen of ouders/verzorgers direct online te factureren en te laten betalen. In een beveiligde omgeving kunnen zij inloggen en de producten of diensten selecteren die voor hen relevant zijn. Automatisch volgt er een factuur en kan er direct online betaald worden middels iDeal.

Rol IT-Workz

IT-Workz adviseert en begeleidt u bij het opzetten en inrichten van de online-betaalomgeving. Afhankelijk van uw wensen maken we de online omgeving rechtstreeks of via het ouderportaal toegankelijk. Vervolgens ondersteunen we u bij de invoering van de online-betaalomgeving in uw onderwijs.

Resultaat

Met Pay-Workz hebben ouders op ieder moment inzicht in de schoolkosten en kunnen zij op een door henzelf gekozen moment online de betaling regelen. Als onderwijsinstelling voldoet u hierbij aan de wet- en regelgeving rondom ouderbijdragen en heeft u altijd een online-overzicht van de afgenomen producten en diensten. Daarnaast levert Pay-Workz een administratieve besparing op doordat u niet voor iedere betaling een factuur hoeft te sturen.

Referentievideo

Henk Voermans

In contact met de expert

Manager Innovatie

Henk Voermans

h.voermans@it-workz.nl

T 088 - 489 6700

Wilt u meer informatie aanvragen?
Klik dan hier

Tags

Ouderportaal, Schoolkosten, Online betalen, iDeal, Ouderbijdrage, Factuur, Vrijwillige ouderbijdrage, Besparing, Administratie, Automatische betaling, Online betaalomgeving

Meer over deze oplossing!

Online betalen van schoolkosten

Individueel factureren

Door aangescherpte regelgeving moet er door onderwijsinstellingen individueel aan ouders en studenten gefactureerd worden. Het proces rondom het individueel factureren van het schoolgeld en/of de (vrijwillige) ouderbijdrage brengt voor scholen een flinke administratieve last met zich mee. Daarnaast is het daadwerkelijk incasseren van betalingen doorgaans ook een langdurig en tijdrovend proces. Door ouders/verzorgers een online-omgeving te bieden waarin zij zelf betalingen kunnen afhandelen, maakt u het voor zowel de ouders als voor uzelf een stuk eenvoudiger.

Online facturatie en betaling

IT-Workz biedt met Pay-Workz een veilige omgeving waarin ouders en leerlingen via een aantal eenvoudige stappen de betalingen voor bijvoorbeeld een kluisje, feest of schoolreisje online kunnen voldoen. In de online-omgeving kunnen zij de onderdelen selecteren waarvan zij gebruik willen maken. Hierna volgt er automatisch een factuur en kan er direct online betaald worden middels iDeal.

Naast een online-betaling, is het maken van een incasso en handmatige overboeking ook mogelijk. Dit is allemaal per school instelbaar. Uiteraard zijn koppelingen met het deelnemervolgsysteem en het financieel pakket onderdeel van de oplossing, zodat gegevens maar éénmalig hoeven te worden ingevoerd.

Administratieve besparing

Met de inzet van Pay-Workz kan een school aanzienlijke besparingen realiseren rondom de administratieve afhandeling van onder andere de vrijwillige ouderbijdrage. Pay-Workz maakt administratieve handelingen, zoals het maken, printen en versturen van de facturen, maar ook de verwerking van de ontvangen betalingen overbodig. Met Pay-Workz verloopt het gehele proces geautomatiseerd en digitaal, waardoor scholen niet alleen geld besparen binnen de administratieve afdeling, maar ook op papier-, print- en portokosten. 

Partners en Certificaties