We vroegen de deelnemers wat hun ‘key learnings’ waren, zetten ze op een rijtje en geven hierbij toelichting.

Een kader creëren

“Ik wilde betere invulling over waarom Azure Landing Zones nodig zijn zodat ik dit beter kan verduidelijken naar management.”

Een van de belangrijkste redenen om de Azure Landing Zones juist in te richten, is dat je er een kader mee creëert met de juiste beleidsregels om de basis te leggen voor het datacenter in Azure. Wanneer deze basis staat, is de omgeving klaar voor de cloudmigratie en is de omgeving daarna goed te beheren. Een van de voordelen van de Azure Landing Zone is dat de subscripties die aangemaakt zijn, schaalbaar zijn; dat betekent dat ze mee kunnen groeien met je onderwijsinstelling. Een ander voordeel is dat het een modulair model is waarmee je bouwstenen kunt toevoegen en afschalen. Het ontwerp is erg inzichtelijk, overzichtelijk en heel belangrijk: het is beheersbaar. Je maakt een goede scheiding tussen je interne netwerkomgeving en je online diensten, zodat je zelf in controle bent over je data en de veiligheid daarvan.

Veel scholen zijn bezig met de cloud

“De meeste scholen zijn met hetzelfde bezig als wij.”

Als je bezig bent met de cloudstrategie voor jouw onderwijsinstelling, is het fijn te weten dat je hierin niet alleen bent. Veel scholen zijn bezig met de voorbereidingen op een cloudmigratie of zijn deze al aan het uitvoeren. Dat is handig, wanneer je ervaringen wil uitwisselen. Ook is het goed om te weten dat er binnen IT-Workz voldoende ervaring en kennis is opgedaan in verschillende transitie trajecten om een efficiënte en soepele overgang naar de cloud te maken, dus we kunnen daar altijd meedenken.

Elk migratiepad is anders

“De oplossing voor de weg naar de cloud zijn zeker niet: ‘One fits all’.”

De weg naar de Cloud, de strategie- en het migratiepad is voor elke onderwijsinstelling anders, met andere behoeften, geschiedenis en wensen ten aanzien van de migratie naar de cloud. Daarom is het verstandig per situatie te bekijken welke oplossingen het beste passen.

Het prettige aan de Azure Landing Zone is, dat het een solide basis legt om te starten in de Cloud. Deze Landing Zone is gebaseerd op een architectuur framework van Microsoft. Dit betekent dat in de basis elke Landing Zone hetzelfde is, waarbij IT-Workz de ervaring met het onderwijs en deze Microsoft best-practises samenbrengt. Wanneer wij een organisatie helpen met het inrichten hiervan, ligt de focus op de wensen en eisen binnen het onderwijs. Zodra deze basis is ingericht kunnen de organisatie specifieke en/of generieke onderwijs applicaties hierop landen en/of worden gekoppeld (SaaS).

Keuzes, keuzes, keuzes

“Voorbereidingen zijn het belangrijkste.”

Een cloudmigratie op zichzelf is spannend en het is goed te beseffen dat deze migratie ook nog eens goed voorbereid moet worden. De voorbereiding zit met name in het maken van keuzes. Wat moet je doen? Wat moet je niet doen? Waarom gaan we eigenlijk migreren? En moeten we moderniseren? Voor hoe lang gaan we een contract aan? En wat zijn de technische gevolgen van de migratie? Als je de antwoorden op deze, en meer, vragen goed voor ogen hebt, ben je klaar voor maken van een migratieplan, zodat per applicatie de juiste migratiestrategie gekozen kan worden om deze naar de cloud te migreren.

Op zoek naar cloudexpertise?

IT-Workz is specialist op het gebied van cloud in het onderwijs. Wij hebben de eerste migratie ooit van een school succesvol uitgevoerd! Aan de slag met de cloud? We kunnen je helpen, in elke fase.

Onze dienstverlening

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw onderwijsinstelling kunnen versterken met onze op maat gemaakte IT-oplossingen.

Team IT-Workz