In dit interview vertelt Ruud Rabelink, bestuurder bij SintLucas, meer over hoe dit proces is verlopen.

SintLucas bestaat uit zowel een vmbo-locatie met 500 leerlingen en een mbo-afdeling met ruim 2.800 studenten. De instelling heeft van oorsprong al een creatieve basis en biedt uiteenlopende opleidingen aan van creatief vakman tot audio-visuele producties. Vanuit de ambitie om een meerjarenplan 2025 vorm te geven heeft de instelling contact gezocht met IT-Workz en Breens Network als partners op het gebied van ICT en innovatie. Er bleken namelijk de nodige uitdagingen op digitaal gebied te liggen.

De keuze voor beide partijen kwam voort uit de behoefte voor een ‘echte partnerrelatie’ die kan adviseren en meedenken samen met belangrijke doelgroepen als ICT, directie en bestuur binnen de onderwijsinstelling.

Een afvaardiging van deze teams is begonnen aan het traject ‘Doordacht Digitaliseren’ in de praktijk. In een reeks van sessies is onder begeleiding van onderwijsconsultants gewerkt aan het benoemden van dé uitdagingen en kernprocessen op digitaal vlak. Hoe belangrijk zijn deze om de lange-termijn ambitie waar te maken? Welke ICT-onderdelen vragen om verdere ontwikkeling? En hoe krijg je doelgroepen mee in deze digitale transformatie?

Het resultaat van dit traject is een uitgeschreven digitale koers en draagvlak voor de aanstaande ICT-vernieuwing. Zo werkt de school aan nog beter onderwijs en brengt haar missie: Creating Opportunities in de praktijk.

“Alle seinen staan nu op groen om met elkaar een aantal digitale slagen te maken.”

Bekijk het interview met Ruud Rabelink hieronder:

Contact

Wil jij ook aan de slag met digitalisering binnen jouw onderwijsinstelling? Wij kunnen er je alles over vertellen en helpen je graag op weg.

Team IT-Workz