Krijg hulp bij digitaal toetsen voor jouw school

Nu de sluiting van scholen langer voortduurt ontvangen wij veel vragen van onderwijsinstellingen. Daarbij is digitaal toetsen en examineren één van de belangrijkste thema's. Hoe kun je als school jouw leerlingen op een veilige en betrouwbare manier toetsen laten afnemen? Om deze en andere vragen te kunnen beantwoorden heeft IT-Workz in samenwerking met partners een traject ontwikkeld dat scholen antwoorden op maat geeft.

De meeste scholen hebben het lesgeven op afstand nu redelijk op de rit. De volgende uitdaging staat echter alweer voor de deur, want hoe kunnen we de geleerde stof het best op afstand toetsen?

Aan de slag met digitaal toetsen: zet de juiste stappen

We kunnen ons voorstellen dat je als school veel vragen hebt over toetsing op afstand. Iedere onderwijssituatie is uniek en de mogelijkheden en keuzes voor toetsing en examinering moeten hierop worden afgestemd. Onze onderwijsconsultants kunnen hierin ondersteunen. Samen met betrokkenen binnen de school kijken zij in een vrijblijvend adviesgesprek naar de situatie van jouw school. Na een advies kijken we samen met onze gerenommeerde partners als Dugga en Woots naar de concrete invulling van een 'digitaal toetsen oplossing' voor jouw school. De consultants van IT-Workz verzorgen desgewenst ook de technische uitrol hiervan binnen de schoolomgeving, inclusief de gebruikersadoptie. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van digitaal toetsen? Onze collega's staan voor je klaar en helpen je graag verder: Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 - 489 67 00 of mail naar info@it-workz.nl.

Welk scenario past bij jouw school?

Om scholen direct in de gelegenheid te stellen om te starten met toetsing op afstand, heeft IT-Workz vier scenario’s ontworpen die per vak, leerroute of kennisgebied kunnen worden gekozen. Voor deze scenario’s zijn good practices van scholen en input van meerdere docenten gebruikt. De scenario’s helpen om op zeer korte termijn te kunnen starten met toetsing op afstand. Eerst moet een keuze gemaakt worden op welke wijze getoetst kan worden. Vervolgens kunnen randvoorwaarden en benodigde (IT)-vaardigheden worden bepaald.

Dit model geeft geen garantie voor een structurele aanpak van digitale toetsing én toetsing op afstand. IT-Workz heeft een langetermijnoplossing ontwikkeld voor scholen die willen werken aan toekomstbestendig toetsen.

Bekijk de blogpost: drie vragen over digitaal toetsen

In deze blogpost vertelt onderwijsconsultant Petra van der Spek over de uitdagingen en mogelijkheden van digitaal toetsen en de noodzaak om eerst de denkwijze in het onderwijs op deze nieuwe toetsingsmethode aan te passen. 

 


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier