3 – 10 maart 2018: Ga mee op unieke studiereis naar SXSWedu, Austin (TX)

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar SXSWedu Conference & Festival is hét jaarlijkse evenement op het gebied van onderwijsvernieuwing en innovatie. Gedurende vier dagen komen in Austin, TX onderwijsprofessionals van over de hele wereld samen om de manier waarop we nu leren en lesgeven te veranderen. Het is een enorm inspirerende conferentie die geen gelijkenis kent in Nederland of Europa. Lab to Learn organiseert dan ook een unieke studiereis naar SXSWedu 2018 waar je gegarandeerd enorm geïnspireerd vandaan komt. And it’s gonna be awesome!

Wat is SXSWedu?

De achtste editie van SXSWedu (spreek uit als South by Southwest E-D-U) vindt plaats van 5 – 8 maart 2018 en brengt optimistische, toekomstgerichte en gepassioneerde onderwijsmensen bij elkaar die een gezamenlijk doel hebben, namelijk: een positieve en innovatieve impact hebben op de toekomst van leren. Gedurende vier dagen vinden er honderden sessies plaats die door het publiek gekozen zijn. Van diverse keynote speakers, paneldiscussies met vooraanstaande leraren, schoolleiders, experts én leerlingen, tot interactieve workshops, film vertoningen, Playground-sessies en diverse competities.

Anders dan bijvoorbeeld de IPON, BETT of een andere ict en onderwijs gerelateerde beurs staan niet de leveranciers of producten centraal, maar inhoudelijke thema’s zoals onderwijskundig leiderschap, learning spaces (onderwijsruimtes), informeel leren, innovatieve technologieën zoals VR/AR, de impact van data op het onderwijs en nog veel meer. Voor meer informatie over alle program tracks kun je terecht op de websitevan SXSWedu, die continu wordt aangevuld met nieuwe informatie over het programma.

De SXSWedu Playground (foto: David W. Rackley)

Hoe ziet een dagje SXSWedu er eigenlijk uit?

Ben je benieuwd hoe een dagje SXSWedu eruit ziet? Check onderstaand filmpje!

Goed voorbereid en begeleid naar Texas

Dit jaar gaan we voor het eerst met een groep enthousiaste onderwijsprofessionals naar Austin. Zelf ben ik meerdere malen naar SXSWedu gegaan en heb hier ook gesproken over Learning Analytics. Om je goed voor te bereiden op deze intensieve studiereis en het meeste uit deze conferentie te halen komen we met elkaar vooraf samen in het Onderwijslab van Lab to Learn. Je maakt niet alleen kennis met je reisgenoten, maar krijgt ook tips over de inhoud en programmatracks van de conferentie.

Als lid van de Advisory Board van SXSWedu 2018 heb ik een uniek inkijkje in de opzet en inhoud van alle sessies die op het programma staan. Samen stellen we een individueel schema samen met de beste sessies en niet te missen bijeenkomst en events rondom SXSWedu!

Studiereis SXSWedu 2018

De studiereis naar Austin ziet er als volgt uit:

  • Woensdag 14 februari 2018: voorbereidende bijeenkomst bij Lab to Learn. Maak kennis met groepsgenoten en stel een individueel programma samen onder begeleiding van iemand die meerdere malen naar SXSWedu is geweest.
  • Zaterdag 3 maart 2018: Vertrek van Schiphol naar Houston. Een vlucht van ongeveer 10 uur brengt ons naar Houston waar we met een busje naar Austin rijden in ongeveer 2 uur.
  • Hotelovernachtingen in een van de aangesloten conferentiehotels.
  • Zondag 4 maart 2018: Social Event. Een nog nader te bepalen ontspannen maar educatief event in de bijzondere stad Austin.
  • Maandag 5 t/m donderdag 8 maart 2018: SXSWedu gaat van start! Tijdens het event volgt iedereen zijn of haar eigen programma. ’s Avonds zijn er diverse social events zoals de opening party en kunnen we tijdens een goede maaltijd ervaringen uitwisselen. Vanuit Lab to Learn doen we verslag van het event en de ervaringen van de deelnemers op ons Kenniscentrum blog.
  • Vrijdag 9 maart 2018: bijkomen, informatie verwerken en plannen maken voor acties na thuiskomst.
  • Zaterdag 10 maart 2018: Terugreis van Houston International Airport naar Amsterdam.
  • Woensdag 21 maart 2018: Terugkomdag in het Onderwijslab van Lab to Learn waarbij we kennis en ervaringen uitwisselen, aandacht besteden aan kennisdeling binnen de organisatie en vervolgstappen bepalen.

De investering voor deze studiereis bedraagt ongeveer € 3.250 per persoon (incl. BTW). De voorbereidende bijeenkomst, vervoer van Amsterdam Schiphol naar het hotel in Austin (en ook weer terug naar Amsterdam), badge voor SXSWedu en het social event zijn hierbij inbegrepen. Eten en drinken tijdens deze studiereis is voor eigen rekening. De studiereis gaat door bij 10 of meer deelnemers.

Meld je nu aan!

Als je toe bent aan de volgende stap op het gebied van onderwijsvernieuwing en wil je echt eens aan de slag met andere ideeën en mensen dan die je tijdens de Nederlandse, of Europese, conferenties tegenkomt, dan is deze studiereis perfect voor jou.

Met de juiste voorbereiding en begeleiding haal je alles uit deze reis en kan ik je persoonlijk garanderen dat je de rest van het schooljaar barst van de inspiratie en energie om het onderwijs nog mooier en beter te maken!

Heb je interesse of wil je je aanmelden? Neem dan contact met via erik@labtolearn.nl. Meld je wel snel aan want we hebben voor deze studiereis slechts een beperkt aantal plekken en willen zo snel mogelijk alles boeken.


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier