CodeWeek 2017: Iedere leerling digitaal geletterd

Op 7 oktober gaat de Codeweek van start! Overal in Europa vinden activiteiten plaats voor kinderen georganiseerd door scholen, bibliotheken en andere maatschappelijke organisaties. Doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met alle facetten van digitale geletterdheid. Kinderen kunnen leren programmeren, hacken of op een andere manier werken aan hun digitale vaardigheden. Ook in Nederland zijn circa 50 organisaties twee weken lang actief.

Wat is digitale geletterdheid?

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich in de digitale samenleving staande te houden en zichzelf te ontwikkelen. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking met aandacht voor leren programmeren tot mediawijsheid. Om kinderen hier goed bij te begeleiden hebben ook leraren specifieke kennis en vaardigheden nodig.

In de onlangs gepresenteerde publicatie 'ICT-bekwaamheid van de leraar' geeft Kennisnet aan dat "(...) leraren streven naar een veilig en pedagogisch verantwoord leerklimaat. Dit geldt ook voor het werken in een digitale wereld. Het is daarom belangrijk dat de leraar basisvaardigheden heeft op het gebied van onder meer computational thinking." Maar hoe doe je dit? De micro:bit is hier een ideaal middel voor!

Workshop Computational Thinking en leren programmeren met de micro:bit

Skills op het gebied van Computational Thinking en leren programmeren ontwikkel je vooral door hier praktisch mee aan de slag te gaan. Gewoon doen dus! Maar waar begin je? Waar vind je goed lesmateriaal? En hoe zet je de micro:bit op een goede manier in? Deze vragen staan centraal tijdens een speciaal door Lab to Learn ontwikkelde workshop voor leraren die aan de slag willen met programmeren en Computational Thinking in hun lessen.

Wat is de micro:bit?

Bekijk het onderstaande filmpje voor een introductie op de mogelijkheden van de micro:bit.

Voor wie is deze workshop niet te missen?

Als je interesse hebt in programmeren dan is de micro:bit ideaal. Het is een laagdrempelig en robuust platform met veel mogelijkheden. Dus of je nu in het primair onderwijs de eerste stappen met leren programmeren maakt, of in het voortgezet onderwijs de micro:bit tot het uiterste wilt drijven: deze workshop helpt je een goede start te maken!

Speciaal tijdens de CodeWeek heeft Lab to Learn een bijzondere actie voor deze workshop. Boek je namelijk tussen 7 en 22 oktober een workshop Leren Programmeren met de micro:bit, dan krijg je er gratis een set van 10 micro:bits bij ter waarde van € 189,95.

Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen. De prijs voor deze workshop zijn € 895,00. De workshop duurt 3 uur en kan plaatsvinden in het Onderwijslab van Lab to Learn in Etten-Leur, of in overleg op een andere locatie. 

Heb je interesse? Vul onderstaand contactformulier in of mail naar erik@labtolearn.nl


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier