Lab to Learn goes back to school

Vanaf morgen wordt in Londen weer de BETT Show georganiseerd. Dit is de grootste beurs op het gebied van ict en onderwijs in Europa. Lab to Learn gaat hier dit jaar met 23 mensen van 14 vo-scholen naartoe. Op deze beurs zullen we veel ideeën en inspiratie opdoen, maar de rest van het 3-daagse programma is zeker zo interessant!

In gesprek met het Britse Ministerie van Onderwijs

Donderdagmorgen zijn we uitgenodigd om met onze groep op het Department for Education met beleidsmedewerkers rondom ict en onderwijs in gesprek te gaan. Hier zullen we samen met hen inzoomen op de rol van techniek en ict in het Engelse onderwijs. En natuurlijk zijn wij geïnteresseerd hoe dit beleid op de scholen al dan niet tot zijn recht komt. Vanuit het ministerie is men echter ook benieuwd naar onze kijk op ict in het onderwijs. Vooral omdat ict in Nederland met name in het primaire onderwijsproces ter ondersteuning van de lessen wordt ingezet, terwijl het in Engeland vaak als apart vak wordt gezien.

Eastlea Community School

Donderdagmiddag worden we door Master Teacher Stephen Richards ontvangen op de Eastlea Community school. Deze school presenteert zich als een “learning community” waar een grote variëteit aan leerlingen te vinden is en 60 talen worden gesproken. Daarbij heeft de school een groot aandeel special needs leerlingen. Wij zullen op deze school door een groep leerlingen worden begeleid als we aan de slag gaan met een workshop Micro:bit en Raspberry Pi. Dit zijn kleine computertjes waarmee de leerlingen zelf vaak in projectvorm oplossingen bedenken voor eigentijdse vraagstukken. Dit is natuurlijk voor onze groep een super kans om te leren van deze leerlingen en met hen verder in gesprek te gaan.

Ernest Bevin College and Sixth Form Centre

De school die we op vrijdagmorgen gaan bezoeken is een van de 4 STEM scholen in Engeland. Dit betekent dat ze grote aandacht hebben voor Science, Technologie, Engineering en Maths in projecten waarmee de leerlingen op school aan de slag gaan. De directrice, mevrouw Sheikh, heeft voor ons een zeer uitgebreid programma opgesteld bestaande uit lesbezoeken en gesprekken met leerkrachten om tijdens ons bezoek een goed beeld te krijgen van deze school. In dit programma zijn we zelfs samen met leerkrachten van de school ingeroosterd bij de “lunch duty”

Een prachtige kans om tijdens de lunch ook direct met de leerlingen zelf in gesprek te gaan!

Ik ben zelf erg benieuwd wat ik op deze ontdekkingsreis tegen zal komen en welke ervaringen in mee naar huis zal nemen. Het staat voor mij wel vast dat ik met een reisgezelschap van 23 onderwijsprofessionals en met bezoeken aan twee outstanding schools én het Department for Education zeker genoeg inspiratie mee terug zal nemen om mij de komende maanden weer vol energie in te zetten voor het onderwijsveld.

De komende dagen zullen meer blogs verschijnen over onze ervaringen!


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier