Slim.nl MBO Webshop en CB slaan de handen ineen voor distributie studieboekenpakketten in het mbo

De Slim.nl MBO Webshop zorgt ervoor dat mbo-studenten gemakkelijk en snel de leermiddelen voor hun opleiding kunnen bestellen. Vanaf dit voorjaar zorgt CB voor de opslag en samenstelling van studieboekenpakketten en levering daarvan op het huisadres van de student.

De Slim.nl MBO Webshop heeft een sterke groei doorgemaakt. In augustus 2016 werd er kleinschalig gestart als leermiddelen-platform op een tweetal roc’s. Naar verwachting zullen komend schooljaar 25.000 studenten hun leermiddelen in de Slim.nl MBO Webshop bestellen en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

“We zijn ontzettend blij met de samenwerking met CB voor de distributie van studieboeken”, aldus Pascal Timmermans, Productmanager van de Slim.nl MBO Webshop. “Met de Slim.nl MBO Webshop tillen wij de markt van leermiddelen in het mbo naar een hoger plan. Wij leveren leermiddelen op een manier die de hedendaagse student verwacht: met klantvriendelijke service, veel gebruiksgemak en een compleet aanbod. De samenwerking met CB stelt ons in staat snelle levering te garanderen, onmisbaar voor iedere moderne webwinkel. Maar waar het vooral om draait is het onderwijs: probleemloos het nieuwe schooljaar aanvangen en nooit meer studenten zonder leermiddelen in de klas”.

Waar komen die boeken vandaan?

“Welke route leggen mijn studieboeken af voor ik ze thuis ontvang”? Mitch, student aan het Prinsentuin College, stelde zichzelf deze vraag en ging op zoek. Zijn vrienden filmden zijn zoektocht; onder andere langs CB.

Slim.nl MBO Webshop: gemak en eenvoud voor studenten én mbo-instellingen

De Slim.nl MBO Webshop staat voor eenvoud, gemak en klantvriendelijkheid voor zowel studenten als de onderwijsinstellingen. De Slim.nl MBO Webshop is toegankelijk voor studenten van aangesloten mbo-instellingen. Deze scholen kiezen voor de Slim.nl MBO Webshop als leermiddelen-portal, vanwege de hoge mate van regie die geboden wordt en het transparante businessmodel: scholen stellen de leermiddelenlijsten zelf samen, er worden faire prijzen gehanteerd en ook schooleigen middelen (zoals kluisjes) kunnen in de webshop opgenomen worden. Studenten beleven een eigentijdse e-commerce-ervaring; simpel online bestellen, directe en continue toegang tot digitale leermiddelen én de studieboeken snel thuis afgeleverd.

Over de Slim.nl MBO Webshop

De Slim.nl MBO Webshop is dé winkel waar studenten eenvoudig hun leermiddelen bestellen. Dit geldt voor studieboeken en digitaal lesmateriaal, maar ook voor algemene zaken zoals kluisjes en specifieke zaken als gereedschappen en excursies. De Slim.nl MBO Webshop is alleen toegankelijk voor studenten van aangesloten scholen. Inmiddels kunnen zo’n 25.000 studenten hun boeken bestellen bij de Slim.nl MBO Webshop, en dit aantal zal de komende jaren flink gaan toenemen.

www.mbowebshop.nl - www.waarkomendieboekenvandaan.nl

Over CB

CB heeft 145 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, digitale distributie, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB de hele Nederlandse en Belgische markt in de sectoren media, healthcare en fashion.

www.cb.nl


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier