Interactie in je les met Office Mix

Wil jij zonder allerlei verschillende soorten tools de interactie in je les verhogen? En maak je graag gebruik van PowerPoint? Dan is de gratis plugin Office Mix (beschikbaar voor PowerPoint 2013 en Office 365) iets voor jou!

Office Mix is een gratis plugin die je in staat stelt eenvoudig interactieve elementen toe te voegen aan je PowerPoint presentaties. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd komt er bovenaan in de menubalk van PowerPoint een nieuw tabblad ‘Mix’ te staan. Let op: je hebt een Microsoft-account nodig om met Office Mix te kunnen werken.

Wat kun je met Office Mix?

Je kunt met Office Mix nieuwe elementen toevoegen aan een presentatie waardoor deze interactiever wordt. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Schermafbeeldingen maken;
  • Live websites invoegen in de presentatie;
  • Een video maken van je presentatie;
  • Quizzen maken die leerlingen kunnen spelen tijdens de les.
Hoe werkt het?

Voor alle nieuwe functionaliteiten die Office Mix biedt zijn er aparte knoppen. Het is een beetje veel om in deze blog alle knoppen en mogelijkheden van Office Mix te beschrijven, maar om je op weg te helpen om gebruik te maken van Office Mix heb ik een aantal tutorials gemaakt.

Hieronder heb ik er bijvoorbeeld een geplaatst over het maken van een quiz in Office Mix. Tijdens de inspiratiesessies over Office 365 die ik met mijn collega Onno op 1 en 2 juni heb verzorgd kwamen hier namelijk veel vragen over.

En wil jij aan de slag met het maken van video’s in Office Mix? Bekijk dan deze tutorial in mijn vorige blog ‘Het onderwijs gaat aan de slag met Office 365’.

Wil je meer informatie over de onderwijskundige inzet van Office365? Neem dan met ons contact op!

 


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier