Wat is er nieuw binnen Microsoft Teams?

De afgelopen weken was Microsoft Teams de nummer één applicatie voor veel scholen om lesgeven op afstand mogelijk te maken. Van video-lessen tot samenwerken met leerlingen en van digitale huiswerkopdrachten tot online examens: Teams is populairder dan ooit. Niet voor niets heeft onze partner Microsoft de afgelopen periode veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Wij selecteren in deze blogpost de beste en nuttigste nieuwe functies van Teams voor het onderwijs.

Live ondertiteling (Engelstalig):
Handig voor scholen met internationale leerlingen of bijvoorbeeld docenten Engels: Teams biedt nu de mogelijkheid om een spreker live te ondertitelen. Gesproken woorden worden direct omgezet naar tekst die als ondertiteling onder in beeld verschijnt. Hoe dat precies werkt zie je in deze video.

Kies zelf je achtergrond
Wil je voor de afwisseling een andere achtergrond instellen? Dat kan vanaf nu in de taakbalk tijdens een Teams-meeting.

Vernieuwde video-layout
Hiermee kun je met een groter aantal personen een Teams vergadering beleggen. Verwachting is dat deze functionaliteit begin mei ook beschikbaar is in Nederland. Nog even geduld dus.

Integratie Microsoft Teams en Whiteboard
Samen met leerlingen in real-time tekenen of schetsen uitwerken in een Teams meeting is nu mogelijk door de integratie van Whiteboard.

‘Raise your hand’ functie
Hiermee kunnen medewerkers (of leerlingen) een visueel signaal sturen wanneer zij iets te zeggen hebben zonder daarbij de spreker af te leiden.

Actieve ruisonderdrukking
Deze functie minimaliseert achtergrondgeluiden tijdens de vergadering zodat andere deelnemers minder overlast ervaren.

Schermopnames maken vanuit PowerPoint en gebruiken in een presentatie
Geen nieuwe Teams-functionaliteit maar wel nuttig. Heeft een dia in een presentatie meer uitleg nodig? Je kunt nu heel eenvoudig jouw scherm (inclusief audio) opnemen via PowerPoint. De opname kan vervolgens direct aan de dia worden toegevoegd. Klik hier om de video te bekijken.

Pop-up chats
Binnenkort kunnen chats in afzonderlijke pop-up vensters verschijnen zodat gebruikers gemakkelijker tussen meerdere gesprekken kunnen wisselen.

Favoriete apps vastmaken
Jouw favoriete applicaties kunnen worden toegevoegd en vastgezet aan de linkerkant van Teams. Zo kun je Teams aanpassen aan jouw manier van werken.

Vergadering beëindigen voor iedereen
Organisatoren van vergaderingen hebben nu de mogelijkheid om vergaderingen te beëindigen voor alle deelnemers. Ideaal voor docenten om ervoor te zorgen dat leerlingen niet in de virtuele klas “blijven hangen” nadat de docent is vertrokken.

Introductie van Microsoft Call Quality Power BI Connector
Een rapportage tool speciaal voor IT-managers. Hiermee krijg je inzicht in het gebruik van Teams binnen de school en kunnen middels ‘queries’ eigen rapportages worden uitgewerkt. Kijk hier voor meer informatie.

Nog in ontwikkeling: aanwezigheidsregistratie binnen Teams
Als docent of teamleider met één druk op de knop zien welke leerlingen wel (en niet) bij de les aanwezig zijn geweest? Dat kan binnenkort in Teams.

Wil je antwoord op veelgestelde vragen en praktische tips voor jouw lessen met Microsoft Teams?
Bekijk dan de de pagina Help, hoe geef ik een online les? 


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier