Workshop: Design Thinking in het Onderwijs

Hoe zouden onderwijsinstellingen goed kunnen inspelen op de snel veranderende eisen van de arbeidsmarkt? Hoe zouden we met een beperkt budget het schoolplein om kunnen vormen tot een inspirerende leeromgeving? Hoe zouden we leerlingen op een structurele manier kunnen laten werken aan hun 21e eeuwse vaardigheden?

Deze challenges zijn stuk voor stuk voorbeelden van uitdagingen die je met Design Thinking zou kunnen aanpakken!

Design Thinking is een nog relatief onbekende term in het Nederlandse onderwijs. Daar willen wij verandering in brengen! Want Design Thinking biedt je een praktische en eenvoudige structuur om te komen tot oplossingen voor hardnekkige uitdagingen die helemaal past bij het onderwijs van nu. Het leert je divergerend te denken. Daarom organiseren wij een speciale workshop in het Onderwijslab van IT-Workz.

Hier maak je kennis met de manier waarop je met behulp van Design Thinking het onderwijs kan transformeren. Na deze workshop weet je niet alleen wat Design Thinking is, maar ook hoe je het in kunt zetten als didactische werkvorm en hoe je er zelf mee aan de slag kunt om uitdagingen uit je eigen omgeving aan te pakken.

Wat gaan we doen?

Je maakt kennis met de manier waarop je met behulp van Design Thinking het onderwijs kan transformeren. Na deze workshop weet je niet alleen wat Design Thinking is, maar ook hoe je het in kunt zetten als didactische werkvorm en hoe je er zelf mee aan de slag kunt om uitdagingen uit je eigen omgeving aan te pakken.

Voor wie is deze workshop interessant?

Voor iedereen die binnen het po, vo en mbo wil weten hoe je Design Thinking als didactische werkvorm inzet en hoe je er zelf mee aan de slag kunt om uitdagingen uit je omgeving aan te pakken.

Kosten

De kosten om deel te nemen aan deze workshop bedragen €295,- per persoon.

Wanneer en Waar

Woensdag 14 maart 2018 van 14.30u tot 17.00u in het Onderwijslab van Lab to Learn, Ecustraat 9a in Etten-Leur.

Aanmelden voor deze workshop kan via onderstaand formulier.  

Aanmeldformulier Kennissessie of Workshop

Aanmelden kan tot 14 maart 2018 12:03