Workshop: Leren programmeren met de micro:bit

De micro:bit is een veelzijdig stukje hardware dat je kunt gebruiken om allerlei toepassingen mee te maken. Van muziekinstrument tot spelcomputer! In deze workshop leer je hoe je hier snel mee aan de slag kunt in je les.

De micro:bit is een apparaatje dat vanuit de Britse omroep BBC aan vrijwel alle scholen in het Verenigd Koninkrijk is verspreid. Leerlingen leren hiermee de basisbeginselen van programmeren. En het leuke aan de micro:bit is dat je heel eenvoudig kunt beginnen, dus met jonge leerlingen, maar je kunt er ook meer complexe projecten mee bouwen.

Maar waar begin je? Waar vind je goed lesmateriaal? En hoe zet je de micro:bit op een goede manier in? Deze vragen staan centraal tijdens deze workshop voor leraren die aan de slag willen met programmeren in hun lessen.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we natuurlijk hands-on aan de slag met micro:bit. Van eenvoudige programma’s om de werking van de micro:bit te leren kennen, tot een complexere ontwerpopdracht waarbij de micro:bit een middel is.

Voor wie is deze workshop niet te missen?

Als je interesse hebt in programmeren dan is de micro:bit ideaal. Het is een laagdrempelig en robuust platform met veel mogelijkheden. Dus of je nu in het primair onderwijs de eerste stappen met leren programmeren maakt, of in het voortgezet onderwijs de micro:bit tot het uiterste wilt drijven: deze workshop helpt je een goede start te maken! We richten ons hierbij op de beginnende micro:bitter.

Locatie en tijd

De workshop vindt plaats op woensdag 18 april van 14.30 tot 17.00 uur. Wij heten je graag welkom in het Onderwijslab van IT-Workz, Ecustraat 9a in Etten-Leur. 

Het is handig om je eigen laptop mee te nemen, maar mocht je daar niet over beschikken kun je er een van ons lenen!

Vol = Vol

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen €295,- per persoon  en zijn vrijgesteld van BTW. Je krijgt natuurlijk ook een micro:bit zodat je ook na deze workshop aan de slag kunt! Aanmelden kan via onderstaand formulier. Meld je wel snel aan want het aantal plaatsen is beperkt.