SURFcumulus Application Delivery zorgt ervoor dat zoveel mogelijk cloud- en on premise applicaties ‘anytime, anyplace and on any device’ aangeboden worden op beheerde en onbeheerde devices. De studenten en medewerkers van Inholland krijgen toegang tot de applicaties via het webportaal SURFworkplace, welke is gebaseerd op Workspace 365 met Microsoft Azure Virtual Desktop als backend. Het resultaat is een schaalbare, flexibele en voor de instelling specifieke portal, die het mogelijk maakt dat studenten en medewerkers met enkele klikken aan de slag kunnen.

Besparing op IT-beheeractiviteiten

Naast duidelijke voordelen voor de eindgebruikers, profiteert ook de IT-afdeling van deze oplossing. SURFcumulus Application Delivery neemt tijdrovende zaken – zoals packaging en applicatiebeheer – grotendeels uit handen. Onderdeel van de oplossing is ook een ingerichte beheerorganisatie met processen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een applicatie, maar ook incidentmanagement, verrekening van dienstverlening en rapportages. Resulterend in een vermindering van tijd en resources besteed aan IT-beheeractiviteiten.

Co-creatie van onderwijsinstellingen, SURF en IT-Workz

SURFcumulus Application Delivery komt voort uit een vraag van een aantal onderwijsinstellingen, waaronder Inholland. Zij waren op zoek naar een oplossing die het gebruikers mogelijk maakt om flexibel en veilig instellingsapplicaties te kunnen benutten. En die er voor zorgt dat de IT-afdeling meer tijd en aandacht voor de kerntaak kan hebben, namelijk het ondersteunen van onderwijs en onderzoek. In een co-creatie van de onderwijsstellingen, SURF en IT-Workz is uiteindelijk SURFcumulus Application Delivery en SURFworkplace ontwikkeld.

Bij Hogeschool Inholland in bedrijf

Na een intensief onboarding proces, waarbij de dienst flexibel en naadloos geïntegreerd is in de (technische) infrastructuur, draaien SURFcumulus Application Delivery en SURFworkplace inmiddels een aantal weken op volle toeren bij Inholland. We zien dat veel studenten en medewerkers de weg naar de portal inmiddels hebben gevonden.

Huub Oude Groen – Manager Operations IVT Inholland – zegt over SURFcumulus Application Delivery:

“Als Hogeschool Inholland vinden we het belangrijk dat onze studenten en medewerkers op een veilige en flexibel mogelijke wijze hun studie en werk kunnen doen. SURFcumulus Application Delivery helpt ons daarbij door onze applicaties aan te bieden via één centraal portaal. Groot pluspunt voor ons is dat het portaal eenvoudig, tijd-, plaats- en device-onafhankelijk is te gebruiken. Het heeft ons daardoor gefaciliteerd in de beweging naar BYOD.”

Webinar over Application Delivery

In het webinar ‘Flexibel werken en studeren in de cloud’ introduceren we SURFcumulus Application Delivery en SURFworkplace. Hoe is het tot stand gekomen? Hoe werkt het? Welke voordelen en toegevoegde waarde heeft het? En waar moet je rekening mee houden als je er als onderwijsinstelling mee aan de slag wilt?

Webinar terugkijken