Van Dromen naar Daden met Design Thinking

Er was eens … een verborgen Torenkamer in een sprookjesachtige wereld. In deze Torenkamer gebeurde iets heel bijzonders. Een hele groep schoolleiders en managers uit het mbo kregen tijdens het CVI Managementcongres een microworkshop Design Thinking! Midden tussen het Volk van Laaf en het Spookslot gingen de dappere deelnemers op ontdekkingsreis.

Grote stappen zetten

Dit jaar was het thema van het CVI Managementcongres ‘Droom en Daad Verbinden’. En Design Thinking is een heel geschikte methode om die stap te zetten. Een soort Zevenmijlslaarzen voor innovatie. Design Thinking is een creatieve en praktische methode om problemen op te lossen. In het onderstaande filmpje wordt het proces verder uitgelegd.

Betover je leerlingen

Samen met Tineke den Harder van het Prinsentuin College in Breda zijn we aan het kijken hoe Design Thinking kan helpen om het onderwijs te verbeteren. “Het begon met een visiesessie met het managementteam, en inmiddels heb ik vanuit mijn opleiding Leren en Innoveren ook met docenten aan de hand van een Design Thinking workshop gewerkt aan het verbeteren van het didactisch handelen.” zegt Tineke. “Dat valt niet altijd mee om dit met Design Thinking te doen, omdat het moeilijk kan zijn om dit concreet te maken.”

Een volgende stap is om leerlingen aan de slag te laten gaan met Design Thinking. “Tijdens het CVI Management Congress zijn we in ieder geval geïnspireerd geraakt door de Innovatiemanager van de Efteling om te proberen onze leerlingen te betoveren. Misschien kan Design Thinking hierbij helpen.”

Net als in de Python

Door de stappen te volgen van het Design Thinking proces kun je hele creatieve oplossingen bedenken voor lastige problemen. Wil je net zo creatief leren denken als de zeven geitjes? Of leren net zo leuk maken als een ritje in de Python? Dan is Design Thinking misschien wel iets voor jou.

Neem contact met me op als je wilt weten hoe dit sprookje afloopt!

Hallo ik ben Erik Woning. Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met mij op.

Foto medewerker

Erik Woning

Consultant Innovatie