Leren programmeren met de micro:bit

De micro:bit is een veelzijdig stukje hardware wat je kunt gebruiken om allerlei toepassingen mee te maken. Van muziekinstrument tot spelcomputer!

De micro:bit is een apparaatje wat vanuit de Britse omroep BBC aan vrijwel alle scholen in het Verenigd Koninkrijk is verspreid. Leerlingen leren hiermee de basisbeginselen van programmeren. En het leuke aan de micro:bit is dat je heel eenvoudig kunt beginnen, dus met jonge leerlingen, maar je kunt er ook meer complexe projecten mee bouwen.

Maar waar begin je? Waar vind je goed lesmateriaal? En hoe zet je de micro:bit op een goede manier in? Deze vragen staan centraal tijdens deze themasessie voor leraren die aan de slag willen met programmeren in hun lessen.

Wat is de micro:bit?

Bekijk het onderstaande filmpje voor een introductie op de mogelijkheden van de micro:bit.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze themasessie gaan we natuurlijk hands-on aan de slag met micro:bit. Op verschillende niveaus wordt er gewerkt aan diverse projecten.

Voor wie is deze themasessie niet te missen?

Als je interesse hebt in programmeren dan is de micro:bit ideaal. Het is een laagdrempelig en robuust platform met veel mogelijkheden. Dus of je nu in het primair onderwijs de eerste stappen met leren programmeren maakt, of in het voortgezet onderwijs de micro:bit tot het uiterste wilt drijven: deze themasessie helpt je een goede start te maken!

Locatie en tijdstip

Deze themasessie vindt plaats op 22 september van 14:30 tot 17:00 uur in het Onderwijslab van Lab to Learn:
Ecustraat 9a
4879 NP
Etten-Leur

Het is handig om je eigen laptop mee te nemen, maar mocht je daar niet over beschikken kun je er een van ons lenen!

Vol = Vol

De kosten voor deelname aan deze  themasessie bedragen € 25,00.   Aanmelden kan door het onderstaande formulier in te vullen. Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden kan tot 20 september