Image

De EduCheck

De EduCheck geeft u inzicht in de stand van zaken op het gebied van onderwijs en ICT.

Person
Heb je vragen, of zin in een kop koffie?

Aukje Meens

Dit is de EduCheck

Waar staat uw school nu? Welke ambities heeft het team?  Welke stappen moet u nu zetten om de school en het team verder te ontwikkelen? Er kan zóveel …

De EduCheck is een online onderzoek waarbij in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt waar de school op dit moment staat en wat de ambities en ontwikkelbehoefte zijn. De EduCheck biedt hiermee een vertrekpunt voor de volgende stap naar eigentijdser, leuker en effectiever onderwijs. Voer de EduCheck uit en weet waar u staat! Bekijk hieronder voor uw sector wat De EduCheck inhoudt.

Het EduCheck stappenplan:


EduCheck is er voor iedere sector

De kennis en vaardigheden van het hele team bepalen het succes van de inzet van technologie binnen de school. Of het nu gaat om het inzetten van eigentijdse leermiddelen bij rekenen en taal, mediawijsheid, aandacht voor 21st Century Skills of om het gericht sturen van de organisatie: technologie speelt bij al deze processen een steeds belangrijkere rol.

De EduCheck is gebaseerd op verschillende bekende modellen uit de onderzoekswereld naar de impact van ICT op onderwijs. Het Vier in Balans-model van Kennisnet vormt de basis: wat is de huidige en de gewenste situatie op het gebied van ICT-infrastructuur, inhoud & toepassingen, deskundigheid van leraren en de visie van de school? Daarnaast wordt er in de EduCheck aandacht besteed aan de 21st Century Skills van SLO en het competentiekader Mediawijsheid van Mediawijzer.net.

Klik hier om een voorbeeldrapportage van de EduCheck PO te bekijken.

De onderwerpen die in deze EduCheck aan bod komen zijn afkomstig uit het sectorakkoord VO, zoals de leerling centraal, eigentijdse voorzieningen en brede vorming. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan algemene didactiek en mediawijsheid.

De EduCheck bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel brengt de huidige situatie en de ambities van uw directie, docenten en leerlingen in beeld. Het tweede onderdeel geeft van het team en de individuele docenten het niveau en de leerbehoefte weer. Deze twee onderdelen komen samen in een overzichtelijke rapportage.

Klik hier om een voorbeeldrapportage van de EduCheck VO te bekijken.

In de EduCheck vormt het kwalificatiedossier voor de mbo docent de basis. Het gaat om de kennis en vaardigheden in onder andere het uitvoeren van het onderwijsprogramma en het begeleiden van leerlingen tijdens de leerloopbaan. Daarnaast is er aandacht voor verschillende bekende modellen uit de onderzoekswereld, zoals de 21st Century Skills van SLO.

De EduCheck bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel brengt de huidige situatie en de ambities van uw directie, docenten en leerlingen in beeld. Het tweede onderdeel geeft van het team en de individuele docenten het niveau en de leerbehoefte weer. Deze twee onderdelen komen samen in een overzichtelijke rapportage.

Klik hier om een voorbeeldrapportage van de EduCheck MBO te bekijken.

Inzicht in onderwijs en ICT

De EduCheck is ontwikkeld om scholen te helpen helder te krijgen wat de stand van zaken is op het gebied van onderwijs en ICT. Het is een diepgaand onderzoek waaraan, het liefst, alle leraren deelnemen. Dit doen we door middel van een online vragenlijst over didactiek met specifieke aandacht voor inzet ICT in het onderwijs, een grondige analyse van de respons door onderwijskundig experts en een uitgebreide rapportage met de resultaten van de school.

Het Kalsbeek College en SOML delen hun ervaringen in Vives Magazine.

Bekijk hier de infographic van EduCheck. 

Heb je vragen over dit product? Neem dan contact met ons op.

Foto medewerker

Aukje Meens

Consultant Innovatie