Kennissessies en workshops

Effectief bijblijven op het gebied van onderwijsvernieuwing

Als docent krijgt u in uw werk steeds te maken met veranderingen. Van nieuwe eisen vanuit de inspectie tot nieuwe leermiddelen. Er wordt veel gevraagd van u en de werkdruk is hoog. Wij geloven dat ict kan helpen om u in uw werk te ondersteunen. Van effectievere manieren om uw onderwijs te organiseren, tot handige hulpmiddelen voor in de klas. We delen onze kennis hierover graag met het iedereen in het onderwijs.

Een greep uit onze thema's:

  • Leren programmeren

  • 21st Century Skills

  • Mediawijsheid

  • Design Thinking in het onderwijs

  • Drones in de les


Van kennissessie tot masterclass

Zomaar trainingen en workshops geven is niet effectief. De inhoud van onze trainingen en workshops moet aansluiten bij het kennisniveau van de deelnemers en moet relevant zijn voor de school. We brengen hiervoor eerst in kaart hoe de school er nu voor staat en waar de ambities liggen. Dit doen we bijvoorbeeld met de EduCheck. Hiermee krijgt de school een duidelijk beeld van de kennis en vaardigheden van leraren en de gezamenlijke ambities van leraren en directie. Dit levert heldere informatie op om gerichte acties te ondernemen. Bijvoorbeeld een workshop voor leraren over 21st Century Skills of een teamsessie over de inzet van het digibord.

Soms is een andere aanpak handiger: wij signaleren relevante thema’s en onderwerpen zoals bijvoorbeeld Design Thinking of drones in de klas. Hiervoor organiseren we kennissessies om dit onder de aandacht te brengen van het onderwijs. Samen met geïnteresseerden van andere scholen maak je kennis met innovatieve en vernieuwende thema’s. En je leert gelijk nieuwe mensen kennen die hier ook interesse in hebben!


Aankomende kennissessies

De ontwikkelingen op het gebied van onderwijsvernieuwing met ICT gaan razendsnel. Daarom organiseren we met grote regelmaat kennissessies waarin we onze kennis en inzichten delen. Van de inzet van drones in de klas, tot leren programmeren met robots.

Bekijk al onze aankomende sessies in de agenda.

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier