Stimmit, online rekenmethode

Aantal rekenopgaven


7500+

Aantal instructievideo's


125

Rekenniveaus


1F — 2F — 3F

De digitale methode om te rekenen!

Stimmit Rekenen is een volledig digitale, adaptieve rekenmethode. In de online omgeving oefenen leerlingen op een slimme en eigentijdse manier met rekenen op niveau 1F tot en met 3F. Overzichtelijke rapportages geven de docent gedetailleerde informatie over het gebruik en de voortgang per klas, per leerling en per onderwerp. De leerling heeft inzicht in het eigen leerproces. Diverse typen toetsen helpen de leerling een beeld te krijgen van de voortgang en te oefenen met proefexamens. Ga direct naar Stimmit.nl

De voordelen van Stimmit Rekenen:

  • Altijd en overal rekenen oefenen

  • Direct feedback op je antwoord

  • Eigentijdse manier van leren


Een digitale methode maakt gepersonaliseerd leren mogelijk. In Stimmit Rekenen oefenen leerlingen per domein op het eigen niveau. Het systeem werkt geheel adaptief; aan de sterren en de kleur is te zien op welk niveau de leerling oefent. Wanneer een leerling een bepaald aantal vragen van een onderwerp achter elkaar juist beantwoordt, dan verdient hij een ster en stijgt hij in niveau. Beantwoordt hij te veel vragen achter elkaar fout, dan verliest hij een ster en zakt hij in niveau. Zo wordt voorkomen dat leerlingen antwoorden gaan gokken en dat leerlingen oefenen op een te makkelijk niveau. 

Door middel van het slimme algoritme waarmee het niveau wordt berekend, is het systeem niet alleen adaptief in niveau, maar ook in tempo. Wanneer een leerling een onderwerp goed beheerst, zal de leerling niet alle vragen van dat onderwerp hoeven te maken en gaat hij er dus ook sneller doorheen. Zo werkt de leerling altijd op zijn eigen niveau.

Ieder nieuw onderwerp waarmee de leerling gaat oefenen, wordt ingeleid door een animatie. Deze animaties laten zien in wat voor situaties in het echte leven het nuttig is om met dit onderwerp te kunnen rekenen. Na het bekijken van de animatie kan de leerling direct aan de slag met de oefenopgaven. Bij elke vraag kan de leerling een filmpje bekijken waarin een rekendocent het rekenonderwerp uitlegt. Daarnaast zijn er onder de knop ‘Bijbehorende video’s’ nog meer filmpjes te vinden over het onderwerp, zodat de leerling altijd een filmpje kan bekijken dat hij zelf handig vindt.

Diverse typen toetsen bieden de leerling de mogelijkheid om op verschillende manieren te controleren hoe ver hij is met het rekenen.

  • Door middel van de instaptoets wordt het niveau van de leerling bepaald. Na het maken van de instaptoets wordt de leerling automatisch per domein ingeschaald op zijn eigen niveau en gaat hij dus ook direct op zijn eigen niveau van start met het oefenen.
  • Onderwerp- en niveautoetsen zorgen ervoor dat leerlingen specifieke onderwerpen goed leren beheersen en kunnen controleren hoe goed zij scoren op een bepaald niveau.
  • Domeintoetsen moeten leerlingen ‘open spelen’. Wanneer een leerling in een geheel domein op één niveau bij elk onderwerp drie sterren heeft behaald, wordt de bijbehorende domeintoets actief. De leerling krijgt hiervan een notificatie op het homescherm. De domeintoets is elke keer anders en kan een onbeperkt aantal keer worden gemaakt. Heeft de leerling een domeintoets langer dan drie maanden niet gemaakt, dan wordt hij er door middel van een klokje aan herinnerd om de toets nogmaals te maken.
  • De voorbeeldtoetsen geven de leerling de mogelijkheid om een toets lijkend op de centrale rekentoets te maken. Daarnaast kan de leerling oefenen met proefexamens.


Rapportages voor de docent

Een goede rapportage is van belang voor elke docent. Een digitale methode geeft de docent de mogelijkheid altijd een actueel overzicht van de voortgang van zijn leerlingen te bekijken. Stimmit Rekenen biedt gedetailleerde rapportages waarin uitgebreide informatie per leerling, per klas en per onderwerp bekeken kan worden. In één oogopslag ziet de docent de voortgang van zijn klassen en leerlingen en waar de probleemgebieden zich bevinden.

Productflyer

 

Klik op de button om de productinformatie te downloaden.

 

 

 

 Carolien de Deugd, rekencoördinator bij Groen van Prinstererlyceum (Lentiz Onderwijsgroep):

“We zien het als een groot voordeel dat er adequaat op veranderingen en wijzigingen wordt ingespeeld. Het Stimmit Rekenen team hecht ook veel belang aan de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruikers en neemt de feedback van zowel leerlingen als docenten serieus.”

 

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier