Edu-IGA Identity Governance en Administration

Flexibel, overzichtelijk en veilig accountbeheer voor het onderwijs

Heb je vragen, of zin in een kop koffie?

Mark Wegman

Administratieve handelingen


reduceren

Beheertijd


verkorten

Aanschaf, levering en gebruik


als een dienst

Robuust en flexibel IAM-platform

Onderwijsinstellingen hebben te maken met een grote verscheidenheid aan type gebruikers, van leerlingen tot docenten en van facilitaire medewerkers tot schoolbestuurders. Afhankelijk van hun rol hebben al deze gebruikersgroepen verschillende accounts en rechten binnen uw organisatie, zoals het gebruik van applicaties en rechten op bestanden en samenwerkportalen. De verscheidenheid en complexiteit maakt het gebruik van een goede Access en Identity Management (IAM)-oplossing noodzakelijk. Edu-IGA stelt u in staat om de toegang en het beleid efficiënt te beheren en up-to-date te houden. Het aanmaken, bijwerken en verwijderen van accounts,
logingegevens en toegangsrechten kunnen hiermee verder worden geautomatiseerd.

Wat zijn de voordelen?

  • Kostenbesparing

  • Minimalisering van de veiligheidsrisico’s

  • Vermindering van fouten door handwerk

  • Snelle afhandeling van wijzigingen

  • Voldoen aan compliance-wetgeving

  • Gebruiksvriendelijkheid door single-sign on

  • Frequent geautomatiseerde updates

  • Saas-oplossing: geen investeringen in hardware


Wat zijn de voordelen van Edu-IGA via IT-Workz?

• Jarenlange ervaring met een bewezen effectieve IAM-oplossing binnen de onderwijsmarkt.
• Mogelijkheid tot implementatie van een IGA-totaaloplossing.
• Mogelijkheid tot uitbreiding en differentiatie, met nóg specifiekere toepassingen.
• Ondersteuning van veel verschillende koppelingen en inrichting op maat.

In de loop der jaren hebben wij tientallen koppelvlakken met bron- en doelsystemen gerealiseerd. Deze expertise benutten wij om uw inrichting te versnellen en betaalbaarder te maken. Onze oplossing zorgt voor een stevige basis en is in staat om met uw dynamische wensen, eisen en organisatieprocessen mee te groeien. Een robuust en flexibel IAM-platform opent de deur naar een prettige en persoonlijkere ICT-omgeving en maakt werken met ICT eenvoudiger, persoonlijker en bovendien een stuk veiliger.

Het IAM-platform wordt door IT-Workz ingericht in samenspraak met de onderwijsinstelling. Op basis van onze best practices en standaard IAM-componenten, zoals Microsoft Identity Management (MIM) en Active Directory-connect (AD-Connect)  worden samen met de onderwijsinstelling de IAM-procesgangen gedefinieerd en de keuze voor de gebruikers in combinatie met rechtengroepen gemaakt. Omdat het IAM-platform door IT-Workz als dienst wordt aangeboden, draait het IAM-platform op een cloudomgeving in Nederland die door IT-Workz actief wordt gemonitord, beheerd en geoptimaliseerd (bijvoorbeeld met reguliere updates). Hierdoor wordt voorkomen dat een onderwijsinstelling voor onverwachte uitgaven aan infrastructuur komt te staan, bijvoorbeeld door het uitvallen van een server.

IT-Workz onderhoudt en ontwikkelt de koppelingen met diverse administratieve bron/doelsystemen, zoals bijvoorbeeld RAET Youforce, Somtoday en itslearning. Daarnaast zijn we continu op zoek naar nieuwe koppelingen met soortgelijke systemen, zodat we deze kunnen ontwikkelen en ontsluiten voor onze gebruikers. Daarmee biedt het IAM-platform een stevige basis om toegang tot toekomstige applicaties uit te breiden.​

De IAM-oplossing ondersteunt Single Sign On en Multi Factor Authentication. Met Single Sign On hoeven gebruikers zich voor toegang tot verschillende applicaties maar één keer aan te melden en dus niet voor iedere applicatie een ander wachtwoord te onthouden. Tevens ondersteunt het IAM-platform Multifactor Authentication, waarbij een gebruiker veiliger kan inloggen door bijvoorbeeld niet enkel een wachtwoord in te voeren, maar deze tevens te bevestigen via een mobiel device (telefoon).

De basis van het IAM-platform is een geautomatiseerd proces: gebruikers en gebruikersgroepen worden automatisch aangemaakt en gesynchroniseerd op basis van de leerling- en/of personeelsadministratie. De verantwoordelijkheid voor de juistheid van de gegevens is op de juiste plaats bij de administratieve bronsystemen belegd. De beheerlast wordt weggenomen bij ICT, waardoor het handmatig invoeren van gebruikers en gebruikersgroepen door de ICT-afdeling verleden tijd is. Handmatige invoerfouten van gebruikersaccounts worden hiermee ook voorkomen.

Het toekennen van rechten gebeurt door het koppelen van de gebruikersgroepen aan de vooraf gedefinieerde rechtengroepen. Hierdoor worden menselijke beheerfouten en gelieerde veiligheidsrisico's teruggedrongen. Alleen de voor Identity en Acces Management benodigde en afgesproken persoonsgegevens worden verwerkt. Het IAM-platform wordt ondersteund op een cloudoplossing die in Nederland draait. Daarmee voldoet het IAM-platform aan de AVG.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Mark Wegman

manager Sales en Kwaliteit