Edu-Workz

Interactieve lesmaterialen en toetsen ontwikkelen uitgeverijen en scholen eenvoudig via Edu-Workz.

Zelf content plaatsen en eenvoudig beschikbaar stellen

Steeds vaker willen uitgeverijen, scholen en brancheverenigingen zelf digitaal lesmateriaal publiceren. Dit is echter complex, en prijzig. Samen met partner IntraQuest heeft IT-Workz Edu-Workz ontwikkeld. Edu-Workz is  een platform, waarbinnen u zelf content kan plaatsen en aan studenten beschikbaar kunt stellen.

De voordelen van Edu-Workz:

  • Betaalbaar en compleet platform voor digitaal lesmateriaal

  • Ondersteuning educatieve standaarden: ECK en Entree Federatie

  • Aanvullende service en dienstverlening digitale lesmateriaal ontwikkeling


Compleet van ontwikkeling, publicatie, oefenen en toetsen tot voortgangsregistratie

Behalve multimediaal lesmateriaal kunt u uitgebreide oefen- en toetsvragen maken en resultaten per student of op geaggregeerd niveau inzien. Het voordeel is dat Edu-Workz continu wordt doorontwikkeld, zodat u blijft aangesloten bij de actuele standaarden en wensen vanuit de markt. Zo maakt Edu-Workz het vele malen eenvoudiger en goedkoper om zelf digitaal lesmateriaal te publiceren - én om het betaalbaar op de markt te houden. Edu-Workz kan aangesloten worden op uw eigen webshop of aangeboden worden inclusief webshops van derden.

In Edu-Workz maakt u in eigen huisstijl uw eigen digitale methode aan. In het platform kunt u tekst, afbeeldingen, video en animaties opnemen, met waar gewenst extra interacties. Vaak komt het voor dat u al een reader of boek heeft ontwikkeld en de inhoud wilt digitaliseren. Edu-Workz beschikt over verschillende tools voor het inlezen en converteren van reeds bestaande content.

Naast uw digitale lesmateriaal kunt u in Edu-Workz verschillende vormen van oefen- en toetsvragen maken. Vanuit een breed palet aan mogelijkheden zoals matching, drag & drop, fill-in-the-blank maakt u zelf de vragendatabase aan. In het publiceren van de vragen kunt u gebruik maken van verschillende algoritmen, om zowel summatief als formatief te kunnen toetsen.

Voor docenten is het prettig om de voortgang van hun studenten te kunnen volgen. Digitale lesmaterialen gepubliceerd in Edu-Workz kunnen door docenten en begeleiders gevolgd worden op zowel groeps- als individueel niveau.


Educatieve Content Keten

Edu-Workz ondersteunt de ECK-standaard. Door gebruik van de Kennisnet standaard ECK Distributie en toegang vormen scholen, leermiddelendistributeurs, softwareleveranciers en educatieve uitgeverijen een keten waarin leermiddelen besteld, betaald, geleverd en gebruikt worden. Deze keten is gebaseerd op onderliggende afspraken over berichtuitwisseling. 

Steeds meer scholen ervaren de voordelen van ECK: er zijn geen vouchers, aparte accounts en wachtwoorden meer nodig. Vanuit deze optiek wordt de ondersteuning van de ECK-standaard vanuit educatieve uitgeverijen een belangrijk onderdeel in de keuze van digitale leermiddelen. 

Het in eigen huis ontwikkelen en onderhouden van een ECK-voorziening is voor kleine en middelgrote educatieve uitgeverijen een kostbare investering. Met Edu-Workz bent u volledig ECK-proof.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Bezoekadres

Ecustraat 9a

4879 NP, Etten-Leur

Nederland

Routebeschrijving

Postadres

Postbus 348

4870 AH, Etten-Leur

088 - 489 6700 info@it-workz.nl