Facet

Noodzakelijke aanpassingen digitaal examensysteem

aantal scholen


43

vo en mbo

inrichting


89

Facet-servers

resultaten


8,0

klanttevredenheid

Gegarandeerde examenafname

In september introduceerde DUO de nieuwe versie van Facet. IT-Workz heeft gemerkt dat de introductie van deze nieuwe versie veel vragen oproept bij examencoördinatoren en IT-verantwoordelijken. Scholen kunnen kiezen uit een examen online of offline afnemen en software-installaties via USB-sticks of een publicatieserver. IT-Workz heeft op basis van acht jaar ervaring en de informatie van DUO een gegarandeerde Facet6-inrichting uitgewerkt.

Facet6-oplossing van IT-Workz

  • Een ongestoorde examenperiode

  • Op tijd gereed voor de FT-testen

  • Gratis deelname aan standby-programma


Noodzakelijke aanpassingen digitaal examensysteem

De nieuwe Facet6-software wordt door DUO de 'Bootable client Lock-Down' (BCLD) genoemd. De BCLD-software wordt door de afnamecomputer opgestart, nog voordat het besturingssysteem wordt gestart. Hierdoor wordt alle ongewenste software of internettoegang tijdens de centrale examens gegarandeerd geblokkeerd.

Tegen een vast bedrag per locatie (met één server) verzorgen wij de inrichting van de:

- netwerkinfrastructuur
- fysieke lokale server
- virtuele FAO-server
- virtuele publicatieserver
- spoedvervanging via het standby-programma

Wij adviseren u graag over de drie keuzecomponenten van Facet6 . 
Lees hieronder op welke manier IT-Workz uw onderwijsinstelling volledig kan ontzorgen.

Scholen kunnen net als in het verleden kiezen of zij Facet online of offline afnemen. Bij de online variant worden zowel de FAO-server als de nieuwe publicatieserver als clouddienst gratis afgenomen van DUO. Tijdens de eerste presentatie heeft DUO echter laten weten dat een online afname van de publicatieserver onverstandig zou zijn. Dit omdat de Facet6 afnamesoftware 660 MB groot is en door iedere afnamecomputer tijdens iedere examenvoorbereiding wordt gedownload. Een gemiddelde school zou de internetverbinding hierdoor overbelasten met alle gevolgen van dien. Daarnaast zou de voorbereiding van het examen per afnamecomputer gemiddeld vijftien minuten in beslag nemen, mits de verbinding beschikbaar blijft.

Afgaande op het advies van DUO zijn er twee methoden om de Facet6 afnamesoftware te distribueren: een Facet-inrichting op basis van USB, of via een lokaal geplaatste publicatieserver. DUO eist dat alle scholen de hardwaremodellen van hun afnamesystemen aanleveren. Voor elk aangeleverd hardwaremodel ontwikkelt DUO een nieuwe softwareversie. Wanneer een school gebruik maakt van de USB-variant moeten alle USB-sticks opnieuw worden voorzien van de Facet6 afnamesoftware. In 2016 is dit meerdere malen voorgekomen.

Scholen moeten voor de distributie van de Facet6 afnamesoftware diverse technische aanpassingen in de netwerkinfrastructuur doorvoeren. Zo moeten de IP-helpers, DNS- en DHCP-inrichting, firewall, policies en de routering worden gecorrigeerd. Dit vanwege de Facet6 afnamesoftware die via het netwerk moet worden ingeladen en de updates die DUO verwerkt op de lokale servers.

IT-Workz verstrekt op aanvraag via onderstaand formulier graag gedetailleerdere uitleg over de benodigde aanpassingen van uw netwerkinfrastructuur. Daarnaast biedt IT-Workz een gegarandeerde Facet6-inrichting inclusief netwerkaanpassingen.


Gegarandeerde Facet6-inrichting

De Facet-oplossingen van IT-Workz worden al enkele jaren met succes afgenomen door meer dan vijftig scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Wij hebben directe contacten met DUO, hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bent u geïnteresseerd in de concrete Facet6-oplossing van IT-Workz en de bijbehorende prijsstelling? Vraag advies aan via het contactformulier of bel ons direct.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Bezoekadres

Ecustraat 9a

4879 NP, Etten-Leur

Nederland

Routebeschrijving

Postadres

Postbus 348

4870 AH, Etten-Leur

088 - 489 6700 info@it-workz.nl