Digitaal lesgeven goed en veilig inrichten

Heb je vragen, of zin in een kop koffie?

Sylvia Elzinga

De volgende stap bij Les op Afstand:

 

Digitaal lesgeven en samenwerken is belangrijker dan ooit. Scholen hebben de eerste stappen gezet om les op afstand mogelijk te maken. Nu is het tijd voor de volgende stap.

 

Onze onderwijsconsultants hebben 4 vervolgstappen samengesteld waarmee jouw school les op afstand goed en veilig kan inrichten. Van op korte termijn aan de slag met Microsoft Teams tot en met een toekomstbestendig leer- en werkomgeving inclusief beleid en adoptie van nieuwe applicaties binnen het onderwijs. Benieuwd in welke fase jouw school zich bevindt? 

 

 

Scholengroep Pontes heeft de omslag al gemaakt:

"De uitstekende ondersteuning die IT-Workz heeft gegeven bij de ongekende omslag richting lesgeven op afstand laat ons zien dat we met jullie de juiste keuze hebben gemaakt!”

Wij herkennen bij scholen de volgende stappen:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze onderwijsconsultants helpen bij digitaal lesgeven

 

Lees hieronder meer over de verschillende fases en ontdek in welke fase jouw onderwijsinstelling zich bevindt. Ben je klaar voor de volgende stap? Neem dan contact met ons op! Onze consultants helpen je graag verder.

 

 

 

                

 

Hoe heb ik binnen 1 week een Teams-omgeving?

 

Niet tevreden over de huidige online videotool voor les op afstand? Wij helpen scholen – indien gewenst binnen een week – over te stappen naar een veilige en beheersbare Microsoft Teams-omgeving voor de korte termijn volgens een aantal minimaal noodzakelijke eisen. Dit zorgt ervoor dat het lesgeven op afstand via Teams veilig en snel opgepakt kan worden. En het geeft de school tevens de tijd om goed na te denken over een volwaardige inrichting van Teams.

 

Meer weten over overstappen naar Teams

 

Welk beleid moet ik volgen voor digitaal onderwijs?

 

Om digitaal lesgeven goed in te richten is een ontwerp nodig passend bij het beleid van de school. Tijdens de Online Pressure Cooker zetten we hiervoor de eerste belangrijke stap. We nemen we je in een dagdeel mee in de mogelijkheden die Office 365 biedt en geven je inzicht in welke beleidsvraagstukken van belang zijn voor digitaal lesgeven en samenwerken.

 

Meer over de Online Pressure Cooker

Adoptie van ICT-Innovatie

 

Om ICT-innovatie tot een succes te maken, is het gezamenlijk omarmen van de nieuwe opzet een vereiste. Dit heet adoptie. Alleen met een succesvolle adoptie wordt de investering omgezet naar een meerwaarde voor het onderwijs en haar medewerkers. IT-Workz heeft op basis van jarenlange ervaring in het onderwijs een adoptie-aanpak ontwikkeld, die al bij veel scholen succesvol is gebleken.

 

Lees meer over adoptie van ICT-innovatie

7 bouwstenen voor toekomstbestendig onderwijs

 

Je wilt op jouw school natuurlijk effectief én efficiënt samenwerken en lesgeven, op een manier die past bij de visie van de school. IT-Workz helpt dit te realiseren met behulp van Office 365 en 7 bouwstenen voor de optimale toepassing ervan. Met als resultaat een passende, toekomstbestendige onderwijsoplossing én een beheersbare IT-omgeving.

 

Alles over de 7 bouwstenen

FAQ: Les op afstand met Office 365

Dagelijks ontvangen onze onderwijsconsultants vragen van scholen over online lesgeven. Daarom hebben we de meest gestelde vragen én antwoorden verzameld voor zowel docenten als ICT'ers. In de interactieve factsheet vind je uitgebreide informatie over Les op afstand, inclusief praktische video's.

 

 

whitepaper_lesopafstand_600x250

 

Vragen? Neem contact met ons op, of bel ons direct: 088-4896700

Stap 1

Vul het contactformulier in

Stap 2

Wij nemen binnen 24 uur contact me je op

Stap 3

We sturen de gewenste informatie toe, of plannen een afspraak in

Sylvia Elzinga

consultant Innovatie