Moderne onderwijsomgeving (DLWO)

Aan de slag met de digitale werkplek van jouw school

 

Digitaal lesgeven en samenwerken vraagt om veel meer dan een betrouwbaar WiFi-netwerk en een werkend device voor iedereen. Het draait tegenwoordig om hybride onderwijs, met les op afstand. Om gepersonaliseerd leren, met een vakkenpakket dat zich schikt naar de ambities en behoeften van de leerlingen. En om 21ste-eeuwse vaardigheden, waar ook docenten over moeten beschikken.

 

Een stabiele en betrouwbare ICT-infrastructuur vormt de basis waarop onderwijsinstellingen met onderwijsvernieuwing aan de slag kunnen. 

 

Op deze pagina laten we zien wat de voordelen zijn van een digitale leer- en werkomgeving (DLWO) voor het onderwijs en hoe je met behulp van deze omgeving de digitale transformatie van jouw school kunt vormgeven. Zo ben je klaar voor de uitdagingen van vandaag én morgen. 

Welkom bij de Moderne onderwijsomgeving


 

 

 

 

 

Direct aan de slag met de digitale werkplek? De onderwijsconsultants van IT-Workz staan voor je klaar. Voor vragen en advies over digitalisering, van digitaal toetsen tot security en Office 365 & Teams, kun je contact opnemen. 

 

Ontdek het laatste nieuws over digitaal onderwijs

 

 

Op Breens.nl praten experts je bij over de laatste ontwikkelingen in digitaal onderwijs. Benieuwd naar de trends op het gebied van hybride leren? Of wil je achtergrondverhalen uit de praktijk lezen? Bekijk dan de artikelen. 

      

 

2. Onze visie: de Digitale leer- en werkomgeving in vijf pijlers

 

Wat zijn de onderdelen van een DLWO? En hoe kun je hier je onderwijsorganisatie zo goed mogelijk op inrichten? Wij geloven in een platform waar leerlingen, docenten én medewerkers van een school op een eenvoudige en prettige manier kunnen leren en (samen)werken. En dat ziet er als volgt uit: 

 

  • Aansluiting bij belangrijke ontwikkelingen in het onderwijs

  • Digitalisering is meer dan alleen techniek

  • Geschikt voor de diverse doelgroepen binnen de school-omgeving

  • Sluit aan bij de hulpvragen van de school

  • Een visie op het (digitale) klaslokaal met ETF

Wil je meer weten over de vijf pijlers en ben je benieuwd naar voorbeelden uit de praktijk? Houd dan deze pagina in de gaten. 

 

 

 

3. Aan de slag: met de routekaart voor digitale transformatie

 

Om jouw school te helpen in het zetten van de juiste stappen in de digitale transformatie hebben de onderwijsconsultants van IT-Workz deze Routekaart ontwikkeld. Een interactieve whitepaper waarmee je inzicht krijgt in de ICT-situatie van jouw school. Om vervolgens advies te krijgen en de juiste stappen te zetten op weg naar het moderne klaslokaal. Meer weten of direct aan de slag? Download de routekaart hier: 

 

 

 

Wil jij werken aan toekomstbestendig onderwijs?

Wil je aan de slag met het nieuwe Education Transformation Framework (ETF) binnen jouw onderwijsinstellingen? In de whitepaper 'Werken aan toekomstbestendig onderwijs' laten onze experts zien hoe je het ETF kunt toepassen in de praktijk.

Terugkijken: webinar 'aan de slag met de digitale werkplek voor jouw school!'

 

 

In dit webinar hebben onderwijsexperts laten zien hoe je een digitale leer- en werkomgeving (DLWO) kunt neerzetten voor jouw school. Stap voor stap en aan de hand van voorbeelden uit de praktijk inclusief een live demo van het nieuwe dashboard van De Rooi Pannen. Na afloop heb je als deelnemer de juiste handvatten om een omgeving in te vullen binnen de eigen school. Klik op de button en kijk de webinar on-demand terug. 

 

Praktijkverhaal: Scholengroep Leonardo Da Vinci zet volgende stap in digitaal onderwijs

 

 

"We hebben nu als school een goedgevulde gereedschapskist. Nu is het zaak dat we ook beleid gaan ontwikkelen rondom deze tools en toepassingen."” 

 

- Sander van Tongeren, Hoofd ICT Stichting Scholengroep Leonardo Da Vinci. 

 

Bekijk hier de praktijkcase van scholengroep Leonardo Da Vinci en ontdek hoe zij digitaal leren en samenwerken toepassen binnen de schoolomgeving. 

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier