Moderne onderwijsomgeving met Office 365

Moderne onderwijsomgeving met Office 365

 

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen ook op afstand kunnen blijven samenwerken? Hoe zet je als school de juiste stappen in de transformatie naar het "moderne klaslokaal" en wat komt daar allemaal bij kijken? De onderwijsconsultants van IT-Workz ondersteunen scholen bij het inrichten van een digitale leer- en werkplek voor leerlingen, docenten en medewerkers. 

Op deze pagina laten we zien wat de voordelen zijn van de moderne onderwijsomgeving en hoe je met behulp van Office 365 deze digitale transformatie binnen jouw school kunt vormgeven.

Samen zetten we de eerste stappen


New call-to-action

 

New call-to-action

 

New call-to-action

 

 

Direct aan de slag met digitaal onderwijs? De onderwijsconsultants van IT-Workz staan voor je klaar. Voor vragen en advies over bijvoorbeeld lesgeven met Teams of het inrichten van Office 365 kun je contact opnemen. 

1. De uitdagingen voor onderwijs in coronatijd

 

 

Dagelijks ontvangen onze onderwijsconsultants vragen van scholen over de mogelijkheden van Office 365 en applicaties als Teams of Onenote voor een interactieve les en samenwerken op afstand. Maar ook zorgen over de veiligheid van (privacygevoelige) data en de interactie tussen docenten en leerlingen worden gedeeld.

Wil jij weten wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn en hoe je hier als school met de moderne leer- en werkplek een antwoord op hebt? Lees dan onze blogpost. 

      

 

2. Onze visie: de Digitale leer- en werkomgeving in vijf pijlers

 

Wat is de ideale leer- en werkomgeving eigenlijk? Wij geloven in een platform waar leerlingen, docenten én medewerkers van een school op een eenvoudige en prettige manier kunnen leren en (samen)werken. Onze visie op een moderne leer- en werkomgeving hebben we samengevat in 5 pijlers:

 

  • Eenvoudig in gebruik en aanpasbaar: de cockpit Campuz365

  • Duidelijke afspraken over beleid en security. 

  • Stabiele infrastructuur vormt de fundering.  

  • Toegang tot resources op basis van de rol binnen de organisatie. 

  • De gebruiker bepaalt en gebruiksgemak staan centraal. 

Wil je meer weten over de vijf pijlers en ben je benieuwd naar voorbeelden uit de praktijk? Download dan hier de whitepaper. 

 

 

3. Aan de slag: met de routekaart voor digitale transformatie

 

Om jouw school te helpen in het zetten van de juiste stappen in de digitale transformatie hebben de onderwijsconsultants van IT-Workz deze Routekaart ontwikkeld. Een interactieve whitepaper waarmee je inzicht krijgt in de ICT-situatie van jouw school. Om vervolgens advies te krijgen en de juiste stappen te zetten op weg naar het moderne klaslokaal. Meer weten of direct aan de slag? Download de routekaart hier: 

 

 

 

Doe de online test en krijg advies van onze experts!

Ben jij klaar voor de volgende stap in digitaal onderwijs? 

In 10 vragen geef je antwoord op de belangrijkste uitdagingen van jouw school voor digitaal onderwijs. Onze experts geven daarna een eerste advies over de situatie bij jouw school. Doe de test!

Schrijf je nu in: webinar op weg naar de Moderne onderwijsomgeving

 

Ben jij benieuwd naar de ervaring van andere scholen met digitaal onderwijs? In de webinar Op weg naar de moderne onderwijsomgeving delen twee scholen elk hun eigen aanpak uit de praktijk. 

 

  • Wanneer: dinsdag 27 oktober, 15:00
  • Voor wie: onderwijskundigen, ICT'ers, informatiemanagers en bestuurders. 

 

Uit de praktijk: Regio College staat op voorsprong door overstap naar DLWO

 

 

"We hebben nu een soepel werkende leer- en werkomgeving. Het werken met Office 365 is inmiddels behoorlijk ingeburgerd en men weet ook in Teams goed de weg.” 

 

- Arjan Piette, Senior Service Manager Regio College, Zaandam. 

 

Bekijk hier de praktijkcase van het Regio College met ervaringen over digitaal leren en (samen)werken. 

Vragen? Neem contact met ons op, of bel direct 088-4896700

Stap 1

Vul het contactformulier in

Stap 2

Wij nemen binnen 24 uur contact me je op

Stap 3

We sturen de gewenste informatie toe, of plannen een afspraak in

Sylvia Elzinga

consultant Innovatie