De studenten en medewerkers van de onderwijsinstelling krijgen toegang tot de applicaties via het webportaal SURFworkplace. Het resultaat is een schaalbare, flexibele en voor de instelling specifieke portal, die het mogelijk maakt dat studenten en medewerkers met enkele klikken aan de slag kunnen.

Voordelen ADaaS

Application Delivery as a Service biedt onder meer de volgende voordelen:

  • Het is een moderne, laagdrempelige, toekomstbestendige en op marktstandaarden gebaseerde dienst, passend bij de activiteiten van de instellingen.
  • Het faciliteert Bring Your Own Device.
  • De gebruikerservaring voldoet aan wat men verwacht van moderne applicaties en diensten.
  • Het is geschikt voor zowel de IT-diensten die instellingen van oudsher intern aanbieden als de moderne online tools die de eindgebruikers veelal onderling gebruiken.
  • De dienst beschikt over uitgebreide stuurinformatie ten aanzien van het gebruik en de kwaliteit.
  • Het minimaliseert kwetsbaarheden, die ontstaan door te werken in verschillende omgevingen met een groeiende verscheidenheid aan apparatuur.
  • De IT-afdeling krijgt meer tijd en aandacht voor de kerntaken. De dienst neemt tijdrovende zaken grotendeels uit handen. Denk aan packaging en applicatiebeheer.
  • Voor deze dienst doorliep SURF een Europees inkooptraject. Je hoeft dus geen individueel inkooptraject meer aan te gaan of juridische, privacy-, security- of inkoop-technische investeringen te doen.

ADaaS namens SURF

IT-Workz – onderdeel van Breens Network – levert ADaaS namens SURF aan onderwijsinstellingen onder de naam SURFcumulus Application Delivery. Onderdeel van deze dienst is SURFworkplace, het portaal voor studenten en medewerkers.

Hoe werkt het?

Via SURFworkplace laat je studenten en medewerkers flexibel en veilig werken of studeren. Zij stellen hun eigen, unieke tegelblok samen uit de beschikbare applicatietegels. Deze tegels zijn verwijzingen naar RemoteApps, die in Azure Virtual Desktop omgevingen van de onderwijsinstelling worden gehost.
Om de gebruikers op een veilige manier toegang te verlenen tot SURFworkplace en de applicatie, maken we gebruik van het bestaande (instellings-) account van een gebruiker én – indien gewenst – de bestaande authenticatie-oplossing van een instelling. Vervolgens heeft de gebruiker in één klik en vanaf ieder apparaat toegang tot alle toegekende applicaties.

Dienstverlening

Tijdens de onboarding bouwen we samen de dienst op. De experts van IT-Workz maken alle systemen en omgevingen klaar voor de ADaaS-dienstverlening. Verder integreren we de diensten en infrastructuur (zoals opslag en printen) en packagen we de applicaties. Na livegang onderhoudt en actualiseert IT-Workz de applicaties en installeert en beheert het de nodige servers en diensten. Dit alles om het portaal en de applicaties veilig en gebruiksvriendelijk beschikbaar te houden.

Webinar over Application Delivery

In het webinar ‘Flexibel werken en studeren in de cloud’ introduceren we SURFcumulus Application Delivery en SURFworkplace. Hoe is het tot stand gekomen? Hoe werkt het? Welke voordelen en toegevoegde waarde heeft het? En waar moet je rekening mee houden als je er als onderwijsinstelling mee aan de slag wilt?

Webinar terugkijken

Case

Onderwijsapplicaties veilig en tijd-, plaats- en device-onafhankelijk beschikbaar maken voor studenten en medewerkers. Met die wens werd SURFcumulus Application Delivery binnen Inholland geïmplementeerd en uitgerold. Inmiddels staat er een gebruiksvriendelijk applicatieplatform, dat het management ook inzichten biedt in het gebruik van de onderwijsapplicaties.

Lees meer

Contact

Heb je vragen over deze oplossing of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Team IT-Workz