In de Azure cloud betaal je alleen voor de resources die je gebruikt (Pay As you Go). Dit kan zeer kostenefficiënt zijn. Maar omdat het eenvoudig is om nieuwe resources aan te maken en er nauwelijks limieten gelden voor bijvoorbeeld het aantal servers en dataopslag, kunnen de kosten binnen jouw Azure omgeving snel (ongecontroleerd) toenemen. Zonder goede analyse- en monitoringtools kan je voor vervelende verassingen komen te staan.

Met Azure Cost Management van IT-Workz maak en houd je de Azure verbruikskosten inzichtelijk. Een aantal belangrijke voordelen van deze dienst:

  • Je ziet het gebruik en de bijbehorende kosten voor al cloudtoepassingen in één dashboard, waar je onderbouwde beslissingen op kunt baseren.
  • Je kunt een goed governancebeleid opstellen en in de praktijk brengen.
  • Door continue kostenoptimalisatie verbeter je het rendement op investeringen in de cloud.
  • Je identificeert onnodige kosten, zoals de kosten voor weinige gebruikte diensten ongebruikte opslagruimte.

Dienstverlening

Met behulp van een set aan tools die Microsoft beschikbaar stelt, doen we een halfjaarlijkse check op de Azure omgeving. We voeren een ‘GAP-analyse’ uit en adviseren je aan de hand van een actueel adviesrapport over de mogelijkheden om de kosten in Azure inzichtelijk te maken en te reduceren.

Op zoek naar cloudexpertise?

IT-Workz is specialist op het gebied van cloud in het onderwijs. Wij hebben de eerste migratie ooit van een school succesvol uitgevoerd! Aan de slag met de cloud? We kunnen je helpen, in elke fase.

Onze dienstverlening

Gerelateerde oplossingen

Met Azure Landing Zones creëer je de basisinfrastructuur van de Azure-omgeving voor jouw onderwijsinstelling volgens de richtlijnen van Microsoft. Hiermee heb je snel een veilig platform in Azure om je toepassingen op te laten landen. De omgeving is zo ingericht dat deze eenvoudig op te schalen is en innovatie ondersteunt.

Lees meer

Denken jullie als onderwijsinstelling erover om jullie infrastructuur naar Microsoft Azure cloud te migreren? Ben je benieuwd wat er bij een migratie komt kijken en wat daarvan de kosten zijn? Dan is een Azure Quick Scan de uitkomst.

Lees meer

Contact

Wil je meer informatie over Azure Cost Management? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Team IT-Workz