Steeds meer scholen kiezen voor de Azure cloud. De migratie naar de cloud kan spannend en complex zijn. Je wilt dat het applicatielandschap jouw organisatie op dezelfde manier blijft ondersteunen als dat je gewend was. Tegelijkertijd wil je meegaan met de laatste ontwikkelingen en toekomstbestendig zijn. IT-Workz begrijpt dat en helpt je bij die migratie.

Door onze ruime ervaring met Azure migratietrajecten en gecertificeerde kennis van het Azure platform word je volledig ontzorgt bij de transitie naar de Azure Cloud.

Dienstverlening

Initieel bouwen we een toekomstbestendige, veilige en kostenefficiënte basisomgeving in Azure op. Vervolgens zorgen we voor een soepele transitie van de huidige servers, applicaties en data. Hierbij houden we rekening met jouw specifieke wensen en hebben we aandacht voor de business requirements van jouw instelling.

Veranderingsprocessen vragen om commitment van top tot aan de werkvloer. IT-Workz heeft in haar projectaanpak voor Azure migraties veel aandacht voor het creëren van dat draagvlak. Dit doen we onder andere door heldere communicatielijnen, het betrekken van medewerkers van de instelling bij de migratie en aansturing van andere leveranciers die betrokken zijn bij de transitie.

Maatwerk

Door onze maatwerkaanpak zijn we in staat om een Azure migratie uit te voeren die past bij jouw IT-omgeving, wensen en eisen. Een kleine greep uit de mogelijkheden:

  • Migratie vanuit een eigen lokale MER, een datacenter of een ander Cloud platform.
  • Migratie vanaf de servervirtualisatieplatforms Hyper-V of VMWare.
  • Migratie via ‘lift & shift’ of het opnieuw opbouwen van servers inclusief datamigratie.
  • Migratie via een ‘big bang’ of gefaseerd.

Op zoek naar cloudexpertise?

IT-Workz is specialist op het gebied van cloud in het onderwijs. Wij hebben de eerste migratie ooit van een school succesvol uitgevoerd! Aan de slag met de cloud? We kunnen je helpen, in elke fase.

Onze dienstverlening

Case

Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) was in 2017 de eerste school in Nederland die volledig werkt vanuit de Microsoft Azure cloudomgeving. De traditionele lokale serveromgeving is in samenwerking met IT-Workz toen compleet vervangen door virtuele servers in Microsoft Azure.

Bekijk de case

Gerelateerde oplossingen

Wil je te allen tijde inzicht houden in je cloudbestedingen? IT-Workz levert met Azure Cost Management een dienst die je helpt om de Azure verbruikskosten inzichtelijk te maken en te houden.

Lees meer

Met Azure Landing Zones creëer je de basisinfrastructuur van de Azure-omgeving voor jouw onderwijsinstelling volgens de richtlijnen van Microsoft. Hiermee heb je snel een veilig platform in Azure om je toepassingen op te laten landen. De omgeving is zo ingericht dat deze eenvoudig op te schalen is en innovatie ondersteunt.

Lees meer

Contact

Wil je weten wat IT-Workz voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen voor de implementatie en / of migratie van jullie cloud-omgeving? Neem contact met ons op.

Team IT-Workz