De huidige back-up infrastructuur van Microsoft 365 sluit niet aan op de vraag van onderwijsinstellingen. Microsoft focust op de uptime van de omgeving voor de gebruiker, maar niet specifiek op de beschikbaarheid van bestanden.

IT-Workz biedt 2 verschillende diensten voor cloud back-up & restore:

 1. Azure Back-up
 2. Microsoft365 Back-up

We gaan graag met je in gesprek om te bepalen welke van beide oplossingen het beste past bij jouw onderwijsinstellingen.

1. Azure Back-up

De dienst Azure Back-up biedt een eenvoudige, veilige en kosteneffectieve oplossing om een back-up te maken van gegevens en die te herstellen vanuit de Microsoft Azure cloud. Je kunt een back-up maken van Azure-onderdelen als de Windows- en Linux virtuele servers, Azure Managed Disks, ASQL Server databases die worden uitgevoerd op Azure-VM’s en on-premises bestanden, mappen en de systemstate van servers.

Voordelen

Het gebruik van Azure Back-up heeft veel voordelen. Dit zijn de zes belangrijkste.

 • Mogelijk geen on-premises back-up oplossing meer nodig. Azure Back-up kan ook van on premises servers een back-up maken.
 • Schaalbaar: Azure Back-up gebruikt de onbeperkte schaal van de Azure cloud voor hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid.
 • Veilig: Azure Back-up biedt ingebouwde oplossingen voor het beveiligen van gegevens in-transit en at-rest. Tevens heeft Azure Back-up mechanismen ingebouwd die beschermen tegen een ransomware aanval op de back-up data.
 • Gecentraliseerd beheer: Azure Back-up biedt ingebouwde mogelijkheden voor bewaking en waarschuwingen met integratie in Azure Monitor.
 • Kostenefficiënt: Azure Back-up wijst de back-up opslag automatisch toe en beheert deze. Afrekening vindt plaats naar gebruik.
 • Offsite back-up: Azure Back-up houdt back-up data maximaal beschikbaar.

2. Microsoft365 Back-up

De dienst Microsoft365 Back-up wordt gekoppeld aan de Microsoft 365-omgeving, waardoor vanaf dat moment een veelvoud aan mogelijkheden beschikbaar is voor Exchange Online, SharePoint Online, Groups, Teams en OneDrive.

Voordelen

Deze dienst heeft onder meer de volgende voordelen:

 • Zelf een back-up schema te bepalen.
 • Restores op document- of itemniveau uit te voeren.
 • Document te restoren op een alternatieve locatie.
 • Mogelijkheid tot uitsluiting van back-up van bepaalde bestandstypen binnen het back-up schema.
 • Toegang tot ongelimiteerde back-up opslag en keuze in retentietijd.
 • Data wordt automatisch vanaf het begin beveiligd. Sterke encryptie voorkomt datalekken of aanvallen.

Samenwerking met AvePoint

Voor deze dienst werken wij samen met AvePoint. We maken gebruik van hun Cloud Back-up oplossing. Zo wordt de Microsoft 365 back-up data opgeslagen bij AvePoint Azure storage, een andere fysieke locatie. De oplossing biedt daarmee een extra laag van beveiliging tegen ransomware aanvallen. Ook biedt AvePoint de feature Ransomware Detection. Deze feature monitort de back-up op potentiële ransomware door Machine Learning toe te passen op de back-ups.

Bij afname van deze service krijg je de benodigde back-up software licenties voor alle medewerkers, de basisimplementatie en -inrichting en de instandhouding en het support van de oplossing. Je bent hierdoor verzekerd van een stabiele oplossing en bijbehorende ondersteuning.

Op zoek naar cloudexpertise?

IT-Workz is specialist op het gebied van cloud in het onderwijs. Wij hebben de eerste migratie ooit van een school succesvol uitgevoerd! Aan de slag met de cloud? We kunnen je helpen, in elke fase.

Onze dienstverlening

Contact

Wil je advies over welke back-up oplossing voor jouw onderwijsinstelling de beste is? Neem contact met ons op. We staan je graag te woord.

Team IT-Workz