Het onderwijs is een bijzondere omgeving qua samenwerken. Alleen al het onderscheid tussen leerlingen en docenten maakt het complexer dan ‘gewone’ organisaties. Speciaal voor het onderwijs heeft IT-Workz Breens Teams Governance ontwikkeld, rekening houdend met de specifieke kenmerken.

Voordelen

De voordelen op een rij:

  • Elk team heeft de functionaliteiten en security-instellingen passend bij de gebruikers / doelgroepen met een geautomatiseerde controle van de governance.
  • De gestructureerde en gestandaardiseerde manier om Teams aan te maken geeft duidelijkheid en voorkomt wildgroei.
  • Het geautomatiseerd aanmaken van Teams neemt veel werkzaamheden voor de IT-afdeling uit handen, waardoor zij zich kunnen richten op andere taken.
  • Lifecycle Management zorgt ervoor dat tijdelijke Teams automatisch gearchiveerd en verwijderd worden, bijvoorbeeld op basis van een lescyclus.
  • De onderwijsinstelling voldoet aan wet- en regelgeving.

Dienstverlening

IT-Workz ondersteunt en adviseert bij het komen tot de afspraken en richtlijnen voor het gebruik. We zetten daarbij uiteraard onze jarenlange ervaring in het onderwijs in.

Daarna automatiseert IT-Workz het proces van het aanmaken van teams. We houden daarbij rekening met verschillende toepassingen. Denk aan teams voor projecten van studenten, klassen, vakgroepen en projecten van medewerkers. Het resultaat is dat de onderwijsinstelling aan het begin van het schooljaar de teams op een veilige manier kan uitrollen en beheersbaar kan houden. De teams zijn dan ook voorbereid om aan het eind van het schooljaar weer netjes opgeruimd te worden en voor het volgend schooljaar klaar te zetten.

Naast het technisch goed inregelen is het ook van belang de medewerkers mee te nemen. IT-Workz helpt bij de adoptie van de nieuwe van werken om het tot een succes te maken.

Contact

Wil je meer informatie over Teams Governance? Neem contact met ons op. We staan je graag te woord.

Team IT-Workz