Steeds meer organisaties kiezen voor een cloud-georiënteerde telefonie-oplossing, vanwege de vele voordelen. Zo biedt het optimale bereikbaarheid via elke device, kan het werk en privé gemakkelijk scheiden, regelt het communicatie vanuit één platform en verlaagt het de telefonieverbruikskosten.

As-a-service met DirectRoute365

De basistelefoniefaciliteiten vanuit Teams zijn beschikbaar voor alle medewerkers na het selecteren van een telefonie provider en de juiste configuratie van Microsoft Teams Phone System. Met de dienst Teams Communication Platform – gerealiseerd met de cloud-gebaseerde oplossing DirectRoute365 van onze partner Communicativ – biedt IT-Workz telefonie-as-a-service aan en ben je met je telefonie volledig aangesloten binnen Microsoft 365.

Voordelen

Teams Communication Platform biedt onder meer de volgende voordelen:

  • Integratie van Microsoft Teams en telefonie. Al je communicatie op één plek hebt.
  • Schaalbaarheid van de oplossing. Het kan worden aangepast aan de grote van de onderwijsinstelling.
  • Kostenbesparing. geen kosten meer voor een fysieke apparatuur, zoals de telefooncentrale (aanschaf, onderhoud en uitbreiding).

Extra faciliteiten

Met Teams Communication Platform krijg je tal van extra faciliteiten, zoals belgroepen, servicedesk, BHV-groepsafhandeling, piketdienst, live inzichten in wachtrijen, koppeling met CRM- en ERP-systemen en cloud disaster support bij uitval van de Microsoft-omgeving. Ook kan het uitgebreid worden met PowerBi-rapportages om de performance van de servicedesk te monitoren.

Dienstverlening

Om een goede transformatie te maken van een traditionele telefonie-omgeving naar een Microsoft Teams communicatie-omgeving doorlopen we de volgende fases.

  • Uitwerken van het bereikbaarheidsplan.
  • Vaststellen van de functionele eisen binnen de telefonie-omgeving.
  • Ontwerpen van de technische architectuur.
  • Installatie telefonie-omgeving.
  • Begeleiding bij de ingebruikname (adoptie).

Contact

Wil je meer informatie over telefonie-as-a-service? Neem contact met ons op. We staan je graag te woord.

Team IT-Workz